Selman'ın Türkiye ziyaretinin perde arkası: Sürpriz gelişmeler peş peşe gelecek!

S.Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye ziyaretiyle ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Erdoğan-Selman görüşmesinde Türkiye'ye uygulanan ihracat ambargosunun kaldırılması ve yatırımların artırılması konusunda mutabık kalındı.

GİRİŞ 24.06.2022 06:42 GÜNCELLEME 24.06.2022 09:35
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile önceki gün Beştepe'de yaptığı görüşmenin detaylarına ulaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, Selman ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinin ana gündem maddelerinden biri, bu ülkenin Türkiye'ye uyguladığı örtülü ihracat ambargosu oldu. Ambargonun yakın bir zamanda kaldırılacağı öğrenildi.

TAM NORMALLEŞME SÜRECİ

Ziyaretin amacının ‘tam normalleşme’ sürecinin başlatılması olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı kaynakları "Son yıllardaki krizin aşılması yolunda önemli adımlar atıldı. Tam normalleşme sürecine giriş yapıldı diyebiliriz. Bundan sonra amaç son yıllarda yaşanan krizden önceki döneme geçiş sağlamak. Bunun için temaslar sıklaşacak. Ziyaretlerimiz artacak" değerlendirmesini yaptı.

YATIRIMLAR ARTIRILACAK

Görüşmede, ekonomik alanda yapılacak yeni anlaşmalar da gündeme geldi. Türkiye’ye yönelik yatırımların artırılmasına konusunda mutabık kalındı. İki ülke arasında bir swap anlaşması olup olmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyordu. Görüşmede bu adımın da ilerleyen günlerde atılmasına karar verildiği öğrenildi.

ZİYARETLER İLİŞKİLERİN PARLAK BİR İSPATI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi Suudi Arabistan medyasında geniş yer buldu. Haberlerde, bin Selman'ın Türkiye ziyaretine ve iki ülke arasındaki tarihî ilişkilerden övgüyle bahsedildi.

Suudi Arabistan merkezli El-İhbariye televizyonunun haberinde "Suudi Arabistan ile Türkiye ilişkilerinin, liderler arasında atılan somut adımlarla yeni bir kalkınma ve refah çağının müjdecisi olduğu" belirtildi.

Haberde, iki ülkenin birlikte çalışmasının, bölgesel meselelerin çözümü, terörle mücadele ve bölgesel istikrarı destekleme açısından da önemli olduğu vurgulandı. Suudi Arabistan resmî haber ajansı SPA'da da iki ülke ilişkilerine dair bir haber servis etti. SPA “Krallık ve Türkiye’nin derin tarihî ilişkileri paylaştığına” dair bir haber yayınlayarak “Krallık ve Türkiye’deki iki lider arasındaki karşılıklı ziyaretler ilişkilerin gücünün parlak bir kanıtı” ifadelerine yer verdi.

Suudi Okaz gazetesi ise ziyarete ilişkin yayınladığı haberinde Ankara’daki Türkiye-Suudi Arabistan görüşmelerinin iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, askerî, güvenlik ve kültürel ilişkiler dâhil olmak üzere ikili ilişkilerde yeni bir işbirliği döneminin başladığını teyit ettiğini belirtti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • İğrenç 1 yıl önce Şikayet Et
    Derya
    Cevapla
  • Harizm 1 yıl önce Şikayet Et
    Heyyy asitçiler. Mide asidiniz zehriniz olsun
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    araplar baktılar dünyada başgöstermeye başlayan gıda krizi etkisini daha da artıracak eee açtılar kesenin ağzını fazlasıyla ve şimdiden kendilerini garanti altına alacak anlaşmalar yapmaya başladılar. Eyy büyük ALLAHIM sen her şeye kadirsin, nasıl da tıpış tıpış geldiler
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakın zamana kadar Amerikan/ İsrail dümen suyuna giden Suudilerin kendilerine düşman olarak ezberlettirilen İran'la dalaştırılması yani emperyalistlerin değirmenine su taşıması üzücüdür. Sözde Türkiye/İran'ın başı belaya girsin diye "Irak, Suriye, Türkiye ve İRAN üzerinde kurulacak bir Kürdistan için İsraille el altından görüşmeler yapmıştır. Ortadoğuda emperyalistler nasıl ki geçmişte "iranla Irakı 8 sene savaştırdılar ve bu dönemde göbek kaşıdılarsa", şimdide ortadoğuda "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİ" devreye sokuyorlar ve "Sunni-Şii" çatışmasında Suudilerive BAE'yi başta kullanarak "fitne fesat" hesapları yapılmaktadır..
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Terliklerle gelmiş. Ukâlâ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü