Mustafa Sarıgül: Siyasi partiler, hükümete NATO görüşmelerinde tam yetki versin

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, NATO görüşmelerinin başlayacağını belirterek, "Siyasi partiler, bu konuda hükümete tam yetki versin ki; hükümet NATO'da rahat etsin. Tam yetki görüşmeler esnasında hükümetin elini güçlendirecektir" dedi.

GİRİŞ 24.06.2022 14:35 GÜNCELLEME 24.06.2022 15:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kilis'te, parti binasında basın toplantısı yaptı. Mustafa Sarıgül, şu an yapılan ittifakların ve ittifak görüşmelerini doğru bulmadığını söyledi. İttifakları zamanı geldiği konuşacaklarını dile getiren Sarıgül, "Siyasi partiler arasında iş birliği, güç birliği her zaman yapılır. Şu anda yapılan görüşmeler, erken görüşmelerdir. Siyaset diplomasisini izlemek gerekir. Seçime 4 ay kala yapılacak olan ittifaklar, en geçerli, ülkemizi en iyi noktaya taşıyacak ittifaklardır" dedi.

'MÜLTECİLER 28 NATO ÜLKESİNE EŞİT OLARAK DAĞITILMALI'

Meclis'te grubu bulunan partilerin NATO konusunda ittifak yapması gerektiğini belirten Sarıgül, "Tüm partilere sesleniyorum; NATO görüşmeleri önümüzdeki hafta yapılacak. İktidara şu konuda yetki verin; NATO'yu oluşturan 28 ülke, Türkiye'deki mültecileri, eşit oranda almak kaydı şartıyla, Türkiye'nin terörle ilgili endişesini gidermek şartıyla, İsveç ve Finlandiya'ya NATO'ya girme izni verilsin. Siyasi partiler, bu konuda hükümete tam yetki versin ki, hükümet NATO'da rahat etsin. Hükümete vereceğimiz tam yetki; görüşmeler esnasında hükümetin elini güçlendirecektir. Türkiye'de bulunan bütün mülteciler, 28 NATO ülkesine eşit olarak dağıtılacaktır. Bunlar yapılmadığı takdirde, İsveç ve Finlandiya'nın girişine kesinlikle onay vermeyelim. NATO ülkeleri, bizdeki mültecileri alıp, Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermiyorlarsa; NATO'dan çıkmayı, NATO ve ABD üslerinin kapatılmasını dahi gündeme alalım" diye konuştu.
 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 15
  • ilhan gurbette 1 yıl önce Şikayet Et
    kafasina tas düsmüs ondandir
    Cevapla
  • Pilot50 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP böyle milli siyasetçileri hep partiden ihraç etti kala kala Atatürkçü görünümlü hainler kaldı
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adam hem yerli hem milli bakalim digerleri ne alemde
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dindaşları olan ukraynalıları aldı. Anlamadığın şey, adamlar din endeksli hareket ediyor; sen ise hala batı hayranlığı ile sermest haldesin.
    Cevapla
  • Seyfi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen uzaydamı yaşıyorsun zaten tam yetki hükümette
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam destek full destekten bahsediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!