Dodurga'da '0' oy alan DSP adayı Kaya: Yabancı gibi görüldüm

1.141 vatandaşın oy kullandığı belediye başkanlığı seçimlerinde, DSP'nin adayı Namık Kaya hiç oy alamadı.

Dodurga'da '0' oy alan DSP adayı Kaya: Yabancı gibi görüldüm
Dodurga'da '0' oy alan DSP adayı Kaya: Yabancı gibi görüldüm
GİRİŞ 06.07.2022 02:19 GÜNCELLEME 06.07.2022 02:19
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Dodurga beldesi, nüfusu 2 binin altına düşünce 2014 yılında köye dönüştürüldü. Dönüşüm sürecinde belediye tarafından açılan ve 1 Nisan 2022'de sonuçlanan davada, nüfusu 2 binin üzerinde olan Dodurga'nın belde statüsünün korunmasına ve belediye başkanlığı için seçim yapılmasına yönelik karar verildi. AK Parti'den Hasan Hüseyin Kaşıkçı ise seçimde oyların yüzde 87'sini alarak kazandı. DSP adayı Namık Kaya da oy alamadı.

'BENİM OYUM YOK'

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaşayan DSP'li Namık Kaya, Çankırılı olduğunu, daha önce kentte DSP'den milletvekili adayı olduğunu ve o dönem seçim çalışmalarında Dodurga'da bulunduğunu söyledi.

Belediye başkanlığı seçimine de Çankırılı ve Dodurga'yı bilen biri olarak DSP'den katıldığını belirten Kaya, "Ben orada seçmen değilim, Ankara’da seçmenim dolayısıyla seçmen olmadığım için Dodurga’da oy kullanamazdım. O yüzden orada benim oyum yok. Ben bütün insanlara ulaştım. Hazırladığım broşürlerle projelerimi anlattım. Kendimi tanıttım. Oy vereceğini dile getiren birçok insan oldu; ama sonuçta sandıktan oy çıkmadı. Benim orada akraba, çevrem ve ailem olmadığı için oy kullanacak kimse olmadı" dedi.

'YABANCI GÖRÜLDÜM'

DSP'nin seçim yolculuğunda zayıf kalmadığını dile getiren Kaya, "Güzel bir yarış oldu. Diğer adaylarımız da katıldılar. Türkiye Değişim Partisi adayı, Memleket Partisi adayı, Deva Partisi’nin adayı oranın yerlisi. Onlara da görünür bir oy çıkmadı. Bizi biraz yabancı gibi gördüler. Dodurgalı olmadığım için yabancı görüldüm. Dodurga’nın sorunlarına en iyi çözümle giden aday bendim. Kazanan arkadaşımıza başarılar dileriz. Ben tekrar Dodurga’ya gideceğim. Zaman zaman orada olacağım. Oradaki halkla tekrar görüşeceğim. Dodurgalı değilim; ama Çankırılıyım dolayısıyla Çankırı’nın her yerindeki siyaset beni ilgilendiriyor. 3 defa Çankırı milletvekili adayı olarak seçime katıldım, Çankırı belediye başkanı adayı olarak katıldım. Çankırı’yı ve Çankırılıları seviyorum. Çankırı ile ilgili her yerde varım" dedi. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Komedi
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabanın adayı tabana,tavanın adayı tavana...yerlisi olmadığın bir bölgede aday olunmaz ..
    Cevapla
  • seyfo karadenizli 1 yıl önce Şikayet Et
    koskoca CHP orada aday çıkaramamış sana helal olsun mangal yürekli
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Ula benim bir oy nere gitti...neyse Kılıçdaroğlu nun İstanbul'dan ikametini aldırmayıp kullanamadığı oyu gibi olmuş....
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaksın seçilemiyeceğini bildiğin halde o kadar MASRAF o parayı dodurgada garip gurebaya dağıtaydın bak yoldaşların SARIGÜL İNCE milyonlarca para harcıyorlar garip gurebaya dağıtsaya YOK seçilemiyeceklerini bildikleri halde öbür boş TENEKELER de öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler