Cumhurbaşkanı açıkladı: Türkiye ile Malezya'dan ortak karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldıklarını açıkladı.

GİRİŞ 07.07.2022 14:49 GÜNCELLEME 07.07.2022 16:09
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

MALEZYA BAŞBAKANI'NIN TEKLİFİ

Görüşmelerde ekonomi, yatırımlar, savunma sanayii, teknoloji, sağlık ve iletişim gibi çeşitli alanlardaki ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. İş birliğimizi ileri taşıma kararlılığımızı teyit ettik. Sayın Başbakanı'nın teklifi üzerine ülkelerimiz arasındaki ilişkileri stratejik ortaklıktan kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldık.

Gıda güvenliği, enerji gibi günümüzün meydan okumaları karşısında dayanışmamızı artırmak istiyoruz. 

Görüşmelerimizde güncel konular üzerinde de durduk. İslam dünyasını yakından ilgilendiren meseleleri ele aldık. 

TURKOVAC MALEZYA'DA KULLANIMA SUNULDU

Yerli ve milli aşımız TURKOVAC’ın Malezya’da kullanıma sunulması, aşı teknolojisi transferi ve birlikte aşı geliştirme çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • KArTAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet İttifakı = Vatan Hainleri İttifakı
    Cevapla
  • ©Äöüiëÿ© 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye-Azerbaycan-Pakistan-Banglades-Malezya-Endonezya-Katar savunma isbirligi antlasmasi lazim.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok Doğru Bir Tespit Düşünce Ve Halklar Olarak Bir Çok Ortak Paydamız Var
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    japon modeli yan sanayi malezyadan transfer edilebilir..her ne kadar jaoon yan sanayide olsa işe yarar.japonya buralara gelmiyor ab ve abd ike çalışıyor. bizde dolar yok jaoon gelmez. ama nalezya kardeş ulke bir şeyleri beraber geliştirebiliriz. ortak olarak piyasaya girebiliriz mesele proton markasini geliştirirsek benzinki dizel araçkara sahip olabiliriz
    Cevapla
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    protonu eski basbakan cinlilere satti . protonu ile volvonun da sahibi cinli jinlee miydi oyle birsey dev bir kurum
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk İslam Medeniyeti yükselişini sürdürecektir . Malezya , Endonezya , Borneo Sultanlığı , Filipinler ile serbest ticaret antlaşması imzalamalı , bölgedeki zengin doğal kaynakları ithal edip , Türk ekonomisine kazandırmalıyız . Müteşebbislerimiz ASEAN bölgesinde ticari ve endüstriyel ortaklıklar kurmalıdır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!