Tanju Özcan cumhurbaşkanı adayını açıkladı

AK Partili kadın meclis üyesine yönelik söylediği skandal sözlerin ardından CHP'den ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyledi.

Tanju Özcan cumhurbaşkanı adayını açıkladı
Tanju Özcan cumhurbaşkanı adayını açıkladı
GİRİŞ 10.07.2022 21:23 GÜNCELLEME 11.07.2022 00:13
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi'nde konuştu. Mansur Yavaş hakkında konuşan Özcan, Yavaş'ın aday olması halinde çok rahatlıkla seçimi kazanacağını söyledi. Özcan, "Biz bu milletin bekası için gerekirse kendimizi de yakarız. Koltuğumuzu da bırakır gideriz. Her şey koltuk demek değil" dedi.

CHP'den ihraç edilme sürecine değinen Özcan, "Ben espri yapınca disipline gidiyorum. Espri zeki insan işidir. Mansur Bey hiç konuşmadan Türkiye'de prim yapıyor. Türkiye'de yükseliyor. Şapkasını koysa cumhurbaşkanı seçilecek. Demek ki hiç konuşmamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ KADIN VEKİLE SKANDAL SÖZLER

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayıs'ta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısı sırasında AK Parti sıralarında oturan meclis üyesi Hacer Çınar'a, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" demişti.

Skandal sözlerin ardından Özcan sosyal medya hesabından, söz konusu konuşmayı paylaşıp, "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" diye açıklama yapmıştı. Tepki çeken sözlerin ardından CHP, Özcan'ı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etmişti.

CHP'DEN İHRACI İSTENDİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözlerinin" MYK toplantısında kapsamlı olarak değerlendirildiğini belirtmişti.

Torun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verildiğini açıklamıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör ve terör destekçilerine oy yok malesef chp ve iyi parti tamamen terörü destekliyor ve partide Atatürkçü bırakmadılar..Ne diyoruz sonuna kadar reisssss
    Cevapla
  • mantikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetöseverler Mansur der Reis severler Melih der.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın ciddi travmaları var.Ve zina haram,sonuç ortada
    Cevapla
  • birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi. neye aday olunuyor farkında mıyız!!! dünya liderliğine. işte Türkiye bu kadar değişti. yazık valla. ekrem İstanbul'u bitirdi. yavaş ta memleketi bitirsin. sonumuzda ukrayna olunca o zaman DANG edersiniz.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü severler Melih der bizde Mansur deriz.
    Cevapla
  • M..T 1 yıl önce Şikayet Et
    İsmin kadar mert olmanı beklerdim...mansur dediğin adam bir zamanların fırıldak kubilay denilen m.vekili gibi daldan dala konuyor...Bugün chp'de yarın ip'de sonrası ne olur bilemem....
    Cevapla
  • Mechul İstanbul'lu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen de fetöcüsün, senin genel başkanın fetöcüleri serbest bırakacağı vaadinde bulunuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!