Karasinek sorununun altından CHP'li belediye çıktı! Suçu büyükşehir belediyesine attı

Tüm uyarılara rağmen sakatatların usulüne uygun gömülmeyip, çöp konteynerlerine atılması ve çöplerin de zamanında toplanmaması Mudanya'da karasinek artışına yol açtı.

Karasinek sorununun altından CHP'li belediye çıktı! Suçu büyükşehir belediyesine attı
Karasinek sorununun altından CHP'li belediye çıktı! Suçu büyükşehir belediyesine attı
GİRİŞ 15.07.2022 13:40 GÜNCELLEME 15.07.2022 13:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Mudanya'da kurban atıklarının bulunduğu çöp konteynerlerini zamanında boşaltmayan, ruhsatını kendisinin verdiği kurban pazarını temizlemeyip, karasinek üremesinin yolunu açan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu yıl da sosyal medyadan 'sinekle mücadele Büyükşehir'in görevi' diye paylaşım yaparak, kendi ihmalinin üzerini örtmeye çalıştı.

Bursa'nın 17 ilçesinde 231 ilaçlama personeli ile 343 araç ve ekipmanla sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince de çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Özellikle kurban bayramı öncesinde, kurban atıklarının karasinek üremesine yol açacağı bu nedenle de atıkların çöp konteynerlerine atılması yerine usulüne uygun gömülmesi gerektiği yönündeki uyarılar bu yıl da dikkate alınmadı. Sakatatların açık alanlarda bırakılması, ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olan kurban satış ve kesim yerlerinin bazı ilçelerde temizlenmemesi ve çöplerin zamanında toplanmaması yüzünden Bursa genelinde karasinek çoğaldı.

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI ALGI OPERASYONUNA GİRİŞTİ

Gerek vatandaşların ihmali, gerekse ilçe belediyelerinin görevlerini zamanında yapmamasının yol açtığı karasinekle mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kendi sorumluluk alanında bulunan işleri yapmak yerine yine sosyal medya üzerinden algı oluşturmaya çalıştı. Türkyılmaz, sosyal medya hesabından "sinekle mücadele Büyükşehir'in görevi" şeklindeki paylaşımlarla hedef şaşırtmayı seçerken, ruhsatını kendisinin verdiği kurban pazarının bile hala temizlenmediği fotoğraflarla belgelendi. İlçe genelindeki çöp konteynerlerin bir çoğunda kurban atıklarına rastlanırken, bu atıkların da zamanında toplanmadığı gözlendi.

BÜYÜKŞEHİRDEN İLAÇLAMADA SEFERBER OLDU

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya özelinde 14 personel, 6 adet ilaçlama aracı, 4 adet PLV,4 adet sivrisinek ULV'si, 1 adet karasinek ULV'si, 1 adet mist blower ve 10 adet sırt pompası olmak üzere toplamda 20 adet ilaçlama ekipmanı ile çalışmalarına kesintisiz devam ediyor.

Mudanya bölgesinde 3 bin 600 adet sivrisinek üreme noktası bulunurken, üreme noktalarının tamamına Mart ayından itibaren 18 günlük periyotlar halinde 6 tur ilaçlama yapıldı. Temizliği ilçe belediyesine ait olan fakat temizlenmeyen konteynerler, diplerinde biriken tortu nedeniyle ciddi bir karasinek üreme kaynağı olduğundan ilaçlamaları her gün aksatılmadan yapılıyor. Karasinek üremesini engellemek amacıyla gübrelik alanların tamamı larvasit ilaçlarla 6 tur ilaçlandı. Düzensiz ve kontrolsüz dökülen Tirilye, Göynüklü, Bademli, Hasköy, Mürsel'deki tüm gübrelik alanlara 15 günde bir uçkun ve rezidüel (kalıcı) uygulamalar yapılıyor. 36 adet köye haftada bir gün karasinek ULV aracı, haftada bir gün akşam sivrisinek ULV aracı ile uygulama yapılıyor. Ayrıca ruhsatı ilçe belediyesi tarafından verilen temizliği yapılmayan kurban pazarı, günlük olarak kurban bayramı boyunca ve sonrasında kurban atıkları toplanıp temizlenene kadar ilaçlanıyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    kalitesiz karaktersiz bunlara oy verenlerde aynı
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    'Bir memleketin medeniyet düzeyi sokaklarından anlaşılır' diyor büyük önder. Belediyeler görevini eksik yapıyor olabilir ancak asıl suçlu o çöpleri, sakatatları sadece mudanyada değil memleketin farklı beldelerinde sokaklara atan duyarsız kişlerdir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşirtmiyorlar taciz tecavuz hırsızlik yolsuzluk ruşvet LGBT demek chpkk demek
    Cevapla
  • fevzi 1 yıl önce Şikayet Et
    chp e yalanda şeytanı geçti benim için chp demek şeytani demek
    Cevapla
  • anadolu ligi 1 yıl önce Şikayet Et
    neden hizmet etsin, nasıl olsa gözü kapalı destekleyen kitlesi var,izmirde sıfır hizmet ama her seçim artan oy oranı,mudanyada 2 seçimdir kazanıyor sıfır icraatla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı