Dışişleri Sözcüsü Bilgiç’ten, Liz Truss’a Türkiye hakkında çıkan iddialarla ilgili cevap

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss’un sığınmacı vaadine ilişkin, "Türkiye herhangi bir ülkenin sığınmacı kampı veya sınır muhafızı olmayacak" dedi.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç’ten, Liz Truss’a Türkiye hakkında çıkan iddialarla ilgili cevap
Dışişleri Sözcüsü Bilgiç’ten, Liz Truss’a Türkiye hakkında çıkan iddialarla ilgili cevap
GİRİŞ 16.07.2022 18:54 GÜNCELLEME 16.07.2022 19:05
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss’un Birleşik Krallık basınında Türkiye’ye ilişkin yer alan iddialarına ilişkin, "Birleşik Krallık basınında, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın Başbakan olması halinde Ruanda'yla yapılan sığınma alanındaki işbirliği anlaşmasının bir benzerinin ülkemizle de yapılmasını talep edeceği yönünde haberler yer almıştır. Sayın Truss’a atfen basında yer alan bu iddiaların asılsız olmasını ümit ediyoruz. 8 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin üçüncü ülkelerin talebi üzerine daha fazla yük alması, bunun da ötesinde iltica hakkı konusundaki uluslararası düzenlemelerle bağdaşmayan bir yaklaşımın içinde yer alması söz konusu değildir. Türkiye herhangi bir ülkenin sığınmacı kampı veya sınır muhafızı olmayacak, üçüncü ülkelerin uluslararası yükümlülüklerini hiçbir şekilde devralmayacaktır. Kaldı ki, bu tutumumuzu, geçtiğimiz yıl Afgan sığınmacılar konusunda çıkan benzer haberlerin ardından da kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu çerçevede, tüm ülkeleri, göç konusunda uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye ve eşit sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 209
  • Manisa da 4.3 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere de trump gibi Erdoğan ın mal varlığını not ettik açıklarız derse acaba ne yapa reyis.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz hakli. 10 milyon mülteci burada, burası mülteci kampı olalı yıllar oldu.
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar çöpünü bile bize Adana’ya yolluyor. İtini yollayabilen bitini de yollar.
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Google’de bile bizi Arap ülkeleri sıfatına koymuşlar. Türkiye diye birşey mi kaldı Allah aşkına ? hayaldi gerçek oldu işte. Bu ülkeyi Avrupa’nın sığınmacı yurduna çevirenlere yazıklar olsun. Hala Geri Kabul Anlaşmasını iptal etmiyorlar sonra da çıkıp biz sığınmacı yurdu değiliz diyorlar pes vallahi ya. Aç o zaman sınırları yoksa böyle sözlerle gaz almaya çalışma yemiyoruz artık.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama maalesef toplama kampı ve diğer ülkelerin sınır muhafızı gibiyiz. Suriyeliler iç savaştan kaçtı geldi anlarım, Afganı, Afrikalısı, Pakistanlı ne arar bu ülkede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz