AK Parti'li Tunç'tan AYM'nin Figen Yüksekdağ kararına tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesinin eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında verdiği hak ihlali kararının Anayasa'ya aykırı ve hatalı olduğu eleştirisinde bulundu.

AK Parti'li Tunç'tan AYM'nin Figen Yüksekdağ kararına tepki
AK Parti'li Tunç'tan AYM'nin Figen Yüksekdağ kararına tepki
GİRİŞ 17.07.2022 18:03 GÜNCELLEME 17.07.2022 18:04
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Yüksekdağ hakkında milletvekili seçilmeden önce terör suçundan açılan davanın, milletvekili seçildikten sonra sonuçlandığını ve kesinleşen kararın TBMM Genel Kurulunda bilgiye sunulduğunu anımsattı.

Anayasa'nın milletvekili dokunulmazlığını düzenleyen 83. maddesine göre seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla "temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmaması" başlıklı 14. maddedeki durumların yasama dokunulmazlığının kapsamı dışında olduğunu ifade eden Tunç, "Figen Yüksekdağ terör suçundan yargılandığı ve soruşturması seçimden önce başladığı için Anayasa'nın 14. maddesi gereğince yargılaması devam etmiş, 83. maddesi gereğince kesin hüküm Meclis Genel Kurulunda bilgiye sunulmuş, 84. maddesi gereğince de milletvekilliği düşürülmüştür. Tüm bu nedenlerle Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı Anayasa'ya aykırı, hatalı bir karardır." değerlendirmesinde bulundu.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 31
  • Malatyali 1 yıl önce Şikayet Et
    AYM Kendine gel .siz neyapmaya calisiyorsunuz. Dağdaki lerle meclistekilerin Bi farkı yok
    Cevapla
  • Malatyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Kürt olarak hdp CHP beni temsil etmiyor .biz selahattin eyyübinin torunlariyiz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    AYM'nin TTB'den hiç bir farkı kalmamış. Tam bir terör sevici yuvası olmuş.
    Cevapla
  • Çetın 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kararın aym ye gelmesi bile yanlış törerle ilgisi varmi var bitti atın hapise.
    Cevapla
  • mahmuthan 1 yıl önce Şikayet Et
    aydın yilmaz bi kadın devletimize pkk sizi tükürükle boğar dememismiydi .burda pkk yı savunma.Kürt ile Türk kardeştir.pkk liysa haindir okadar.
    Cevapla
  • Aydın Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde ilgisi Var Kanıt Nerde İftira At Tamamdır Zawalı Kûrt Düşmanları Kininizde Boğulun
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzde Maide suresinin ayetleri duruyor ayan beyan Allah ve peygamber düşmanlarına ve vatan hainlerine haksız cana kiyanlara vee de bozgunculuk yapanlara kesilecek faturanın ne olduğunu bildirmis ama buna rağmen hükmü uygulamayanlarda vebalini yaşasınlar ne diyelim ve biz müslümanlar su merhamet konusundaki bakışımızı tekrardan bir gözden geçirsek sıkıntılar kökünden çözülecek ayan beyan tebliğ edilene goremi hareket edeceğiz yoksa ahmakligin zirvesi hatta ötesine geçen zalime merhamet gerzekligine devammi edecez mesele budur
    Cevapla
  • Demiibas 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması