TDP Genel Başkanı Sarıgül'den "KYK kredi borçları" önerisi: Asıl biz size borçluyuz

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Devlet, gençlerimize 'borcunuz falan yok, asıl biz size borçluyuz' diyerek KYK borçlarını silmelidir." dedi.

GİRİŞ 18.07.2022 14:11 GÜNCELLEME 18.07.2022 14:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sarıgül, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AF ÇAĞRISI

40'tan fazla cezaevi önünden af çağrısı yaptığını dile getiren Sarıgül, mahkumlara genel af çağrısını yineledi.

15 TEMMUZ MESAJI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatan Sarıgül, o gece, Cumhuriyet tarihinin en karanlık ve en kanlı olayının yaşadığına dikkati çekti.

Türkiye'yi yönetenleri değiştirme hakkının sadece millete ait olduğunu, bunun yolunun da sandıktan geçtiğini belirten Sarıgül, "Hangi amaçla yapılırsa yapılsın, kime karşı yapılırsa yapılsın, kim yaparsa yapsın, darbenin karşısındayız. Milli irade üstünde bir irade tanımıyoruz, tanımayacağız." diye konuştu.

Türkiye Değişim Partisi olarak KYK öğrenim kredisi borçlusu gençlerin sesini her mecrada ve her vesileyle dile getirdiklerini aktaran Sarıgül, şunları kaydetti:

"Bugün inşallah bakanlar kurulunda binlerce gencimiz için önemli bir haberi bekliyoruz. KYK'de okuyan evlatlar Türkiye'nin geleceğidir. İnşallah yarın Türkiye Değişim Partisi iktidarında Kredi Yurtlar Kurumunun adını Öğrenci Ağırlama Merkezi olarak değiştireceğiz. Burada okuyan evlatların bir tanesi hakkıyla okuduğu zaman o borçların tamamını siler. Devlet, gençlerimize 'borcunuz falan yok, asıl biz size borçluyuz' diyerek KYK borçlarını silmelidir."

"ABD, EGEMENLIK HAKLARIMIZI HİÇE SAYACAKSA ALSIN F-16'SINI BAŞINA ÇALSIN"

Mustafa Sarıgül, ABD Temsilciler Meclisinin, F-16'ların Yunanistan'a karşı kullanmamak kaydıyla verilmesi yönündeki kararını da eleştirerek, "ABD, egemenlik haklarımızı hiçe sayacaksa alsın F-16'sını başına çalsın. Sakarya'da, Kocatepe'de Dumlupınar'da F-16'mız mı vardı? Kıbrıs'a çıkarma yaparken F-16'mız mı vardı?" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    odun cikmis hain paralar yeni diyor tr para basiyor diyor sanki dunya usa basmiyor kopya yapmiyor kendi ulkesini sikayet ediyor akli sira makine de para yeni olmasi bunu niye rahatsiz etmis dunya cok makine paralar yeni olur yada yeniye yakin
    Cevapla
  • EROL 1 yıl önce Şikayet Et
    İBB nin öğrencilere verdiği bursların iptali için ANAYASA mahkemesine ben gittim.
    Cevapla
  • EROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Sursların iptali için ANAYASA mahkemesine sanki ben gittim. Yuh yani
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar kolay sözler. Yükün altına girmeden herkes istediği sözleri rahatlıkla söylüyor. Üniv. mezunu kişi örnek vereyim. Diş hekimi olmuş biri tedaviye gittiğimde bir diş için ne kadar para talep ediyor. Şu kadara olmaz mı. başka yere bak.. Bunun gibi bir sürü örnek çıkar. Herkesi aynı göremeyiz ama ödeme zorluğu olan kişiye ödeme kolaylığı sağlanabilir. Ülkemizde bir çok konu bu şekilde kullanılarak farklı zeminlere çekiliyor. Borcu olan ödesin, vatan borcunu askere giden kişi ne istedi bu ülkeden para mı....
    Cevapla
  • gülo 1 yıl önce Şikayet Et
    yaşın 70. 70 yıldır bugün mü aklına geldi KYK borçları... sen öce 90lı yıllarda 28 şubat döneminde DSP den referans getirmeyene burs yok KYK yok dediğin dönem için özür dile.. 1996-2000 yılı arasında her ay kaymakamlığa bur için dilekçe yazdım. yol param yok burtan yaralanmak istiyorum diye . cevpa referans getir. 1170 km yi yürüyerek giderim referan geitmem dedim. REFERANS ALANLAR ÖZEL ARAÇLARIYLA 170 KM YİEPİYORLARDI VE BUSRLARINIDA ALIYORLARDI. HAY REFERANSINIZ BATSIN DÜNYANIZ BATSIN. Şimdi öyle sallamak kolay.kendi zamanalrında referansız öğrenciye bursunua tenezzül edip vermeyenlere bak. ykılın be..iki kurşluk sentcikler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..