Bakan Soylu'dan Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki: Zavallılar

Suriyelilerin geri dönüşleri için son derece önem arz eden briket evlerle ilgili algı operasyonuna kalkışan Cumhuriyet Gazetesi'ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çok sert tepki gösterdi.

Bakan Soylu'dan Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki: Zavallılar
Bakan Soylu'dan Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki: Zavallılar
GİRİŞ 22.07.2022 12:30 GÜNCELLEME 22.07.2022 14:28
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgelere inşa edilen briket evlerin yapımına bazı sivil toplum kuruluşları öncülük ediyor. Bu durum ise Cumhuriyet Gazetesi'nde hazımsızlığa neden oldu.

STK'LAR DA DESTEK VERİYOR

Suriyeli göçmenlerin geri dönüşlerinin hızlandırılması ve savaş mağduru ailelerin kendi ülkelerinde barınacak bir yer bulabilmesi amacıyla Türkiye, briket evler inşa ediyor. Bugüne kadar binlerce Suriyelinin geri dönüş yapmasına olanak sağlayan briket evlerin yapımında birçok STK kuruluşu da elini taşın altına koyuyor. 

CUMHURİYET GAZETESİ'NDE BİLİNMEYEN HAZIMSIZLIK

Briket evlerin yapımında yer alan STK'lar hakkında akla ziyan iftiralarda bulunan söz konusu gazete, "Erdoğan’ın ‘Bizim STK’ler’ dediği tarikatçı kuruluşlar Suriye’de para basıyor!" başlığını atarak kin ve nefretini kustu.

BAKAN SOYLU: GÖÇMENLERDEN İKTİDAR POSTU ÇIKARMAYA ÇALIŞAN ZAVALLILAR

Konuyla ilgili iftiralarda bulunan gazete ile ilgili bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Briket evler, Suriye’ye geri dönüşü hızlandırıp, oturumu artırdıkça Cumhuriyet Gazetesi en iyi ve tek bildiği işi yapmış Hayırsever STK'lara iftira atmış Geri dönüşler mi rahatsız etti Meselelerin çözülmesi mi korkuttu Göçmenlerden iktidar postu çıkarmaya çalışan zavallılar" sözleriyle tepki gösterdi.

 

AFAD'DAN AÇIKLAMA: ŞİDDETLE KINIYORUZ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'deki güvenli bölgelerde yapılan briket evlerle ilgili projenin her aşamasının denetlendiğini belirterek, "Gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerin sağlanması için yürütülen çalışmaları akamete uğratma amacı taşıyan, iftiralar üzerine kurulan sözde haberle çıkar elde etmeye çalışan kişi ve grupları şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

Suriye'de 2011'den beri devam eden iç savaşta en az 500 bin sivilin hayatını kaybettiğine, 14 milyon insanın da yardıma muhtaç hale geldiğine dikkat çekilen açıklamada, bu savaş nedeniyle 6,7 milyon insanın evini terk etmek zorunda kaldığı, 6,8 milyon insanın da diğer ülkelere sığındığı aktarıldı.

Türkiye'nin zorda kalan insanlara insan hayatını önceleyen bir bakış açısıyla yaklaştığı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Evlerinden koparılan, soğuk denizlerde ölüme terkedilen, soyularak donması için sınır dışına itilen sivil göçmenlerin kendi topraklarında insanlık onuruna yakışır şartlarda yaşayabilmesi ve ülkemize sığınan geçici koruma altındaki Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerinin sağlanması için AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda, aziz milletimizin ve milletimizden güç alan sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile 25 Haziran 2020 tarihinde İdlib Briket Ev Projesi başlatılmıştır.

Ülkemizin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucunda oluşturduğu güvenli bölgelerde, siviller için 259 noktada projelendirilen 78 bin 700 briket evden 61 bini tamamlanmış, ülkemize yönelik göç dalgası yerinde yönetilerek 53 bin 805 aile tamamlanan evlere yerleştirilmiştir. Yıl sonuna kadar 100 bin briket evin tamamlanması hedeflenmektedir. Suriye'de oluşturulan güvenli bölgelere sağlanan sağlık, eğitim, barınma gibi hizmetlerin ardından 513 bin Suriyeli, ülkesine gönüllü olarak geri dönmüştür."

"PROJENİN HER AŞAMASI DENETLENMEKTEDİR"

Türkiye ve yardıma ihtiyaç duyan coğrafyalarda yürütülen tüm projelerde olduğu gibi bu projede de yasal çerçevede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile çalışıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milletimiz ve uluslararası toplum tarafından takdirle karşılanan bu projede de yasal çerçevede faaliyet gösteren, akredite edilmiş ve insanımızın gönüllü bağışlarıyla uzattığı yardım elini mazlumlara ulaştırma amacı taşıyan sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya devam edilmektedir. Kamu kaynağı kullanılmayan projenin her aşaması, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığı tarafından denetlenmektedir.

Gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerin sağlanması için yürütülen çalışmaları akamete uğratma amacı taşıyan, toplumsal hassasiyetleri suiistimal eden ve iftiralar üzerine kurulan bu sözde haberle çıkar elde etmeye çalışan kişi ve grupları şiddetle kınıyor, konuyla ilgili takdiri yüce milletimize bırakıyoruz.

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet, birgün, sözcü,korkusuz gazeteleri halk, krd, tele1, Habertürk ,tv100 fox gibi kanallar ABD ve Avrupa dan fon ( para ) alan medya paçavralarıdır bu medyadan ülke millet adına hayırlı iş bekleyene Allah akıl versin
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu kansızların belasını versin inşallah, bunlar fitneci,bunlar ermeni, yahudi, yunan ,Allah bunların tuzaklarını başlarına geçirsin inşallah
    Cevapla
  • Efsane 1 yıl önce Şikayet Et
    Şuan Suriyeliler Olmasa İşçi İçin Herhalde Çine Yalvarirdik Gelin diye
    Cevapla
  • ReisEmir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırf bu haysiyet yoksunlarının seslerini kısmak için 2023 seçimlerinde inadına Reis demeliyiz. Bunlar muhalefette böyleyse Allah korusun iktidar olsalar bizlere gün yüzü göstermezler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep hakaret, hep hamaset, hep faşoluk, hep şov, Türkiye bu tür siyasilerden kurtulmadıkça bir yere varamaz!
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak edene hak ettiğinin zekatı kadar söylemiş, edepli edebinden sustukça edepsiz ben susturdum sanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti