"Lozan" çıkışı yapan Kılıçdaroğlu yine duvara tosladı

Lozan'ın önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu,"Lozan'ın büyüklüğünü evlatlarımıza anlatmalıyız" dedi. Kılıçdaroğlu'nun unuttuğu bir gerçek var: CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın dedesi, Lozan'ı en ağır eleştirenler arasındaydı.

"Lozan" çıkışı yapan Kılıçdaroğlu yine duvara tosladı
"Lozan" çıkışı yapan Kılıçdaroğlu yine duvara tosladı
GİRİŞ 24.07.2022 10:45 GÜNCELLEME 24.07.2022 11:20
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması'nın öneminin yeni kuşaklara iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Görükle İpekspor Sahası'nda organize edilen "Büyük Mübadil Buluşması" programına katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Lozan Antlaşması'nın "Türkiye'nin tapu senedi" olduğunu kaydetti.

Lozan Barış Antlaşması'nı eleştirenlerin Türkiye'yi bilmediğini ve sevmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Onlar cumhuriyeti sevmiyorlar, onlar demokrasiyi sevmiyorlar. Bu ülkede yoksulluk içinde mücadele verdik. Kanlarımızla mücadeleyi verdik. Dedelerimiz, babalarımız bu mücadeleyi verdi. Şimdi hep beraber Türkiye'yi büyütme zamanı, Türkiye'yi geliştirme zamanı. Bunun mücadelesini vereceğiz."

"LOZAN'IN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLATMALIYIZ"

Mübadillerin hangi koşullarda Türkiye'ye geldiğini iyi bildiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Tarihimiz var ve şimdi siz ortak görevlerinizden birisi o tarihi yeniden yazmaktır. Anıları yeniden diriltmektir, anıları bilmek, tarihi bilmek.... Geleceği daha sağlıklı inşa etmemiz açısından Lozan'ın büyüklüğünü evlatlarımıza anlatmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, TBMM açıldığında Lozan Antlaşması'nın imzalandığı günün bayram olarak kutlanmasını öngören teklif vereceklerini kaydetti.

FAİK ÖZTRAK'IN DEDESİNDEN LOZAN'A AĞIR ELEŞTİRİ

Ancak, Kılıçdaroğlu'nun unuttuğu bir gerçek var. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın dedesi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM'deki görüşmelerde Lozan'ı en ağır şekilde eleştirenlerin arasında yer almış ve ret oyu vermişti.

FAİK ÖZTRAK'IN DEDESİNİN LOZAN ELEŞTİRİSİ

Öztrak'ın dedesi'nin  21 Ağustos 1923 günü Meclis tutanaklarına yansıyan konuşmalarında Lozan için; "Maalesef Misak-ı Milli'mizi hiçbir suretle memnun edecek derecede olmadığı gibi ona dair bir kelimeyi de muhtevi değildir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu son çıkışının da böyle bir çelişki ile darbe alması CHP Genel Başkanı'nı zora sokacağa benziyor.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 161
  • Rotasız deli 1 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzu resmi tatil olmaktan çıkaracak Lozan antlaşmasının yıl dönümünü resmi tatil yapacağım diyor bu adam
    Cevapla
  • Yanlız Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    chdpkk br örgüttür ve cahiliklerinin yalancılıklarının sapıklıklarının kan emiciliklernin hırsızlıklarının islam düşmanlıklarının kökü kazınana kadar savaşımız devam edecektir.
    Cevapla
  • merak ediyor 1 yıl önce Şikayet Et
    olurda lozan bozulursa tapumuz iptal mi olur peki kemal efendi?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk dahi Lozan ı gönülden kabul etmedi o zamanki koşullarda mecbur kaldı.
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte KANIT BUNLAR. ÇOK YALANCI GÜVENİLMEZ TEK DÜŞÜNCELERİ. BİZ BAŞ OLALIM BİZ. ER DOGAN IN YERİNE GEÇELİM YA AKP dürüst güvenilir imanlı Müslüman PARTİSİ. Bizim bizi. Yönetecek ERMENİ partisine ihtiyacımız yok ABDESİZ duasız ahlaksız terörist kişileri istemiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler