HDP'den gelen Akşener açıklamasını uzmanlar Haber7'de değerlendirdi

HDP'li Pervin Buldan, Meral Akşener'in durduğu çizgi ve yönetim anlayışı nedeniyle cumhurbaşkanlığı için uygun olmadığını söyledi. 6'lı masadan ise konuyla ilgili tek bir açıklama dahi gelmemesi dikkat çekti.

HDP'den gelen Akşener açıklamasını uzmanlar Haber7'de değerlendirdi
HDP'den gelen Akşener açıklamasını uzmanlar Haber7'de değerlendirdi
GİRİŞ 26.07.2022 10:18 GÜNCELLEME 13.06.2023 16:46
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Özgür Bayrak - Haber7 Özel  Altılı masada Cumhurbaşkanlığı için aday tartışmaları hala devam ederken, masanın altında yer alan HDP ise diğer partileri yönlendirmeye devam ediyor.

HDP'li Pervin Buldan'ın Meral Akşener'i adeta veto etmesine CHP, İYİ Parti ve masada bulunan diğer parti liderlerinin tek bir kelime etmemesi dikkatlerden kaçmazken, Hürriyet Yazarı Nedim Şener, Haber7 Editörü Özgür Bayrak'a yaptığı açıklamalarda, HDP'nin aklında bulunan kadın adaylardan birinin Canan Kaftancıoğlu olabileceğini dile getirdi. 

GENAR Başkanı İhsan Aktaş ise, hiç bir partinin siyasi argümanının olmadığını hepsinin amacının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek olduğunu söyledi.

"HDP ADAYI BELİRLİYOR"

HDP'nin altılı masanın yedinci büyük ortağı olarak adaylık konusunda söz sahibi olduğunun altını çizen Nedim Şener, masanın diğer ortaklarının adaylık konusunda tek bir kelime dahi etmediğini söyledi. Şener, masanın hiçbir yerinde görülmeyen ama aslında masayı belirleyenin ve kimin aday olmayacağını HDP'nin karar verdiğini belirterek devamında şu açıklamalarda bulundu:

Bunu daha önce Ahmet Türk yapmıştı. Ahmet Türk, Mansur Yavaş aday olursa oy vermeyeceklerini söylemişti. Daha sonra üstü kapalı bir şekilde yine Meral Akşener de ifade edilmişti ama bu kez doğrudan HDP Eş Başkanı tarafından Meral Akşener'in aday olursa desteklemeyeceğini net bir şekilde görüyoruz. Yani bu ne demek? Daha önce de kaç defa söyledim? HDP’nin istemediği hiç kimse aday olamaz. Altılı masa kendinde çok büyük güç görüyor ama HDP’siz hiçbir işe yaramayacağını da biliyorlar.

"CANAN KAFTANCIOĞLU OLABİLİR"

HDP’lilerin bu açıklamalarına karşın tek bir tepki yok. Tek bir kelime yok, tek bir açıklama yok, tek bir söz yok. Kullandığı gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor ifadesi komik. Belki kafalarında bir kadın aday olabilir bilmiyorum ne bileyim mesela Canan Kaftancıoğlu olsa herhalde itiraz etmezlerdi. Meral Akşener'in yerine. Niye? Çünkü Canan Kaftancıoğlu, daha önce PKK’lığı öven tweetler atmıştı. Tavrı biliniyor. Mesela Canan Kaftancıoğlu'nu sorsalardı aday olsa ne dersiniz diye herhalde ona itiraz etmezdi. Çünkü Meral Akşener ne de olsa eskiden bakanlık yaptığı bir dönem var. Bir de milliyetçi falan biliniyor. Bundan dolayı onu istememeleri çok normal. Canan Kaftancıoğlu tipinde yani Atatürk'e Atatürk diyemeyecek, Ermeni soykırımı lafları edecek, PKK’lıları övecek, Cumhurbaşkanı'nın annesine küfür edebilecek nitelikte birisi. HDP’nin Cumhurbaşkanı kriterlerinin daha uygun gibi geliyor. 

HDP NE DEMEK İSTİYOR?

Siyasal eleştirilerin siyasal düzlemde değerlendirilebileceğini belirten İhsan Aktaş, "HDP şunu söylemek istiyor bizim oyumuza ihtiyacınız varsa bizim istemediğimiz bir adayı cumhurbaşkanı yapamazsınız. Bunun Türkçesi bu. Meral hanımın adaylığını istemiyorlar ya da kendileri böyle bir adaya destek vermek istemiyorlar. Piyasada bu kadın meselesinin diğer siyasal argümanlardan daha çok tartışılacağını düşünüyorum." diyerek adaylık konusuna farklı bir pencereden yorum kattı.

"SİYASİ ARGÜMANLARI YOK"

Muhalefette hiçbir siyasi partinin geleceğe dönük siyasi bir argümanı olmadığını belirterek eleştiride bulunan Aktaş, "Herkes Recep Tayyip Erdoğan’ı düşürmek üzerine bir politika geliştirmişler. O zaman demek ki HDP de İyi Parti de Cumhuriyet Halk Partisi de bunun bir ortağı olabiliyor. Bunun da tehlikeli tarafı şu; Konuyu tek argümana indirdiğiniz zaman aslında FETÖ’nün de tek argümanı bu, PKK’nın da tek argümanı bu, bu açıdan da tehlikeli bir argümana da dönüşmüş oluyor bir yerde. " diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 217
  • AKHİLAL 1 yıl önce Şikayet Et
    50 kere (yazıyla elli) söyledik Müjdat Gezen'i aday yapın diye. Ha ilyas salman'ı adaylığa ikna edecekmişsiniz o başka...
    Cevapla
  • MSELİM 1 yıl önce Şikayet Et
    hdpkk altılı masanın karşısında deynek sallayıp duruyor kimseden çıt yok ben ne dersem o ben sizin patronunuzum diyor Allah muhafaza başa gelirlerse ülkeyi kimin yöneteceği şimdiden belli yani kısaca zillet ittifakı demek hdpkk demektir ceylanı çakala yem etmeyelim
    Cevapla
  • Kürşat Karahan 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden megrici megri halay çekenlere karşı İYİ partiyi desteklemek boynumuzun borcu olsun
    Cevapla
  • MSELİM 1 yıl önce Şikayet Et
    ingilizce şarkıyla göbek atarsın kürtçe şarkıya kin kusarsın milliyetçiliğe gelince mangalda kül bırakmazsın sen ingilizleri kardeş bil kürtlerde bizim megri megride bizim
    Cevapla
  • AKHİLAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp megri megri çeker de iyi parti çekemez mi ? Neyi eksik? Baş başa bir kahvaltıdan sonra bütün enerjiyle kol kola... Aman deyim şehit ailesi görürseniz sövmeyin yeter.
    Cevapla
  • Mehmet ustaol 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki iyi parti farklı da destekleyelim iyi parti de onlarla birlikte hareket ediyor nesini destekleyelimki
    Cevapla
  • ERDAL 1 yıl önce Şikayet Et
    meral kılıçdaroğlu temel babacan davutoğlu birde hdp ohhh .insan şu şehit ailelerinden yetim kalmış şehit evlatlarından bu milletten utanır değil mi ? millet sanki sizi görmüyor.hesabı 2023 te sandıkta soracak bu millet bu 6+1 lik zararlı kımıllara hesabını.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette hala pkklığı dhkp.c liliği savunanlar pkklığı dhkp.c liliği övenler var. Selahattin demirtaş cezaevinden çıkarmak için övenler var. Neymiş kürdün oyunu almak için . Bu kadar çok seviyorsanız gidin kandile. Memleket bitmiş haberimiz yok. Türkiye de kürt sorunu yoktur yoktur nokta var diye diye bu hale geldik. Yeter artık. Oy verecek bir tane parti yok. Vatanını milletini düşünen hiçbir parti yok yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?