İSKİ yayınladığı raporla Ekrem İmamoğlu'nu yalanladı... İşte atık su tünelleri gerçeği

İBB Başkanı İmamoğlu'nun her fırsatta dile getirdiği yeni atık su tünelleri yapıldığı iddiasının aksine, atık su tünel uzunluğunun 3 yılda hiç artmadığı İSKİ faaliyet raporlarında ortaya çıktı.

İSKİ yayınladığı raporla Ekrem İmamoğlu'nu yalanladı... İşte atık su tünelleri gerçeği
İSKİ yayınladığı raporla Ekrem İmamoğlu'nu yalanladı... İşte atık su tünelleri gerçeği
GİRİŞ 04.08.2022 20:24 GÜNCELLEME 04.08.2022 20:24
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) '150 günde 150 proje' adı altında AK Parti döneminde İstanbul'a kazandırılan projelerin açılışlarını yapmaya başladı.

İstanbul'un su sorunu nasıl çözüldü? İşte yapılan hizmetler...İstanbul'un su sorunu nasıl çözüldü? İşte yapılan hizmetler...

Açılışı yapılan ve yapılması planlanan tüm projelerin AK Parti döneminde şehre kazandırıldığının, yeni yönetimin ise projelerde imzası olmadığı, başlangıç zamanında projelere mecliste 'Hayır' oyu verdiklerinin ortaya çıkmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Yeni atık su tünelleri yapıyoruz' iddiasında bulundu. Ancak İBB Başkanının iddialarını İBB kamu iştiraki İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) hazırlanan Faaliyet Raporu'yla yalanladı.

İSKİ'nin en son hazırladığı ve meclisin onayına sunduğu 2021 yıllarına ait hazırlanan Faaliyet Raporu'nda Atık Su Tünel Uzunluğunda herhangi bir değişimin olmadığı, AK Parti dönemindekiyle aynı olduğu görüldü.

2018 YILINDAN 2021 YILINA KADAR 201 KİLOMETRE

AK Parti döneminde hazırlanan 2018 yılı İSKİ Faaliyet Raporu'nda Atık Su Tünel Uzunluğu 201 kilometre olarak resmi belgelere işlenirken, 2019 yılında CHP döneminde hazırlanan İSKİ Faaliyet Raporu'nda atık su tünel uzunluğu yine 201 kilometre olarak kayıt altına alındı. 2020 yılında yine İmamoğlu döneminde hazırlanan İSKİ Faaliyet Raporu'nda atık su tünel uzunluğu 201 kilometre olduğu belirtildi.

ATIK SU TÜNEL UZUNLUĞU AK PARTİ'NİN YAPTIĞI KADAR

AK Parti döneminde yapımına başlanan Atık Su Kanal Şebeke Uzunluğu çalışmalarının açılışlarının yapıldığı ancak tünel çalışmalarının yapılmadığı resmi belgelere işlenirken yine İmamoğlu döneminde hazırlanan İSKİ 2021 yılı Faaliyet Raporu'nda İBB Başkanının 'Yeni atıksu tünelleri yapıyoruz' iddialarının da geçersiz olduğu görüldü. 2021 yılı İSKİ Faaliyet Raporu'nda da Atık Su Tünel Uzunluğu AK Parti döneminde tamamlandığı kadar olduğu 201 kilometrenin haricinde yeni bir atık su tüneli inşa edilmediği gözler önüne serildi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 88
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Birtane park yapıldımı birmetreküp temiz su kazandırdımı Birmetreküp atık su ürettimi Otöbüs alamamış pkk ya akıtırsan istanbulun Bütçesini otöbüsleri yürütemezsin Millet yalanlara doydu Tayyipbey yokluklara rağmen İstanbulun Devasa sorunkarını çözdü Pkk ile değiş yalan dolanla değil
    Cevapla
  • Orhan UYAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yağma - Talan kalktı. O kadar engellemelere rağmen hizmetlerde aksama yok. Bu bile İstanbul için kazanç. Örneğin Otobüsler 2 yıldır onay bekliyor. Metro İhaleleri yapılmış, kredi bulunmuş, onay çıkmıyor. Ondan sonra çıkmış burada İmamoğlu çalışmıyor diyorsunuz?
    Cevapla
  • Volf 1 yıl önce Şikayet Et
    Sallama Şakir heryeri yalan…
    Cevapla
  • sezayi 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda tek sorun var.e.imamoğlu .işini yapmıyor.c.başkanı adayı olmaya çalışıyor.çalışmadan olmaz.tembel imamoğlu işini yap.işin gücün siyasi riv riv .yeter.
    Cevapla
  • Selim 06 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunların suratları ne dersiyle kaplı anlayamadım bunlarda azicik sıkılıp utanma yok nasıl bir insanların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş