Ümit Özdağ'ın "Valilikten 8 milyon TL Suriye’ye aktarıldı" iddiasına peş peşe tepkiler

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın “ Ordu Valiliği, Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL’yi Suriye’ye aktardı." yalanına İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ve Ordu Valiliği'nden açıklama geldi.

Ümit Özdağ'ın "Valilikten 8 milyon TL Suriye’ye aktarıldı" iddiasına peş peşe tepkiler
Ümit Özdağ'ın "Valilikten 8 milyon TL Suriye’ye aktarıldı" iddiasına peş peşe tepkiler
GİRİŞ 06.08.2022 20:55 GÜNCELLEME 06.08.2022 21:05
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İdlib’te yıl sonuna kadar 100 bin 603 briket ev yapılacağına ilişkin paylaşımına tepki gösterdi.

Özdağ, valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden bu evler için kaynak aktarmaları istendiğini öne sürerek, “ Ordu Valiliği, Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL’yi Suriye’ye aktardı. Seçimden önce bazı Suriyelileri şov amaçlı İdlib’e yollayıp orada besleyecekler” dedi.

ÇATAKLI: BİR DELİYİ BAŞIMIZA SALDILAR

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Özdağ'ın yalanına tepki göstererek "Bir deliyi başımıza saldılar. Uğraşıp duruyoruz. Hayırlısı Allah’tan.
Ümit Özdağ’ın bitmek bilmeyen, koskoca yeni yalanına Ordu Valiliğimizin cevabı."

"ZAVALLI"

Daha sonra Özdağ'ın yeni paylaşımına cevap veren Çataklı "Vatansever bürokratların senin için tespitleri var. Önce bir yalan atar, sonra o yalana herkesten çok inanır, gerçekten oluyor zanneder diyorlar. Zavallı!" ifadelerini kulandı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise bu konuda bir basın açıklaması yayınladı.

Vali Sonel’in açıklaması şöyle;

“Siyasi bir partinin Genel Başkanı bugün; “Valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden bu evler için kaynak aktarmaları istendi. Ordu Valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL’yi Suriye’ye aktardı.” yalanını ortaya atmıştır.

Bu iddia tamamiyle gerçek dışı ve provakasyon amaçlıdır.

Valiliğimizden gönderilen ne bir ödenek ne de il bütçesinden yapılan bir harcama söz konusudur.

Hayırsever vatandaşların STK’lara yaptığı bağışlarla gerçekleşen projeye, ilimizdeki STK’lar ve hayırsever iş insanlarımız 2020 yılında 35 briket ev yapımı için toplam 210 bin TL bağış ile katkıda bulunmuştur. “

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 116
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    “Zıvanadan” çıkmak böyle birşey herhalde ..
    Cevapla
  • Ümit Dağıstana 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam fetö den pro olmuş olabilir. Araştırmak lazım. İyi Parti de fetöcüler var dedi. Birilerini suçladı. Böylelikle ön plana çıktı. Ekran ekran dolaştı. Bunun dedeleri ruslarla dağıstan için mücadele etmeyip. Türkiye ye kaçtılar. Bu sığınmacı da Dağıstan a yollansın tekrar.
    Cevapla
  • kes cezasını 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ne uğraşıyorsun, bu ülkede böyle başıboş istediğin kadar yalan söylemek serbest olursa sonu gelmez tabi. kesin cezasını artık ya.
    Cevapla
  • Selim 06 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya öbürleri yetmez gibi birde şeytan gibi başınıza bela bu cikdi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir göçmen gelmiş başka göçmenlere karşı çıkıyor bırakta onu biz yerliler yapalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi