AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'diktatör' tepkisi: Makama saygısızlık!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'diktatör' demesine çok sert tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'diktatör' tepkisi: Makama saygısızlık!
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'diktatör' tepkisi: Makama saygısızlık!
GİRİŞ 14.08.2022 11:02 GÜNCELLEME 14.08.2022 12:16
Bu Habere 293 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter adresinden açıklamalarda bulundu:

Örgütlü nefret siyasetinin İstanbul temsilcilerinden biri Cumhurbaşkanımızı “diktatör” diyerek hedef almış. Bu siyasi ahlaksızlığı yapanlar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık ediyorlar. Aynı zamanda milli iradeyi hedef alıyorlar. Demokrasi düşmanlığı budur.

Milli iradeyle kavgalı bu zihniyet daha önce de “Erken seçimle veya başka bir şekilde” iktidarı devirmekten söz ederek, demokrasi düşmanı müdahale çağrısında bulunuyordu. Seçimle iktidar değişimi nasıl olur herkes biliyor. Seçim dışında neyi kastettikleri ise asıl niyetleridir.

Örgütlü nefret siyaseti, gerçek niyetini demokratik söylemin arkasına saklayarak sinsi bir oyun oynuyor. Gerçek demokrasi sınavlarında ise sürekli sınıfta kalıyorlar..
Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanına “diktatör” demek, demokratik siyaseti nefret siyasetinin örtüsü olarak kullananların dilidir.

Cumhurbaşkanımıza muhalefet diliyle değil Yassıada diliyle hitap etmek, demokratik siyasetin namusuna kastetmektir. Yassıada Zihniyeti ile arasına mesafe koyamayanlar Cumhuriyetten, demokrasiden ve milli iradeden söz edemez!.

Yassıada zihniyetine yaslanarak sözde demokrat görünmeye çalışanların bu süreçlere ilkesel değil keyfi yaklaştıkları ortadadır. CHP yönetiminin, milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı söylenen söz hakkında net bir tavır alması gerekmektedir.

Asıl diktatörlük, milli iradeye saygısızlıktır. Partimizin kuruluş yıldönümünde bir kere daha ilan ediyoruz ki, millet egemenliğini, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi milli iradeye saygısızlık yapan dikta zihniyetine karşı korumaya devam edeceğiz.

CANAN KAFTANCIOĞLU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALMIŞTI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Planlama Ajansı’nda CHP'nin 81 il gençlik kolları başkanına yaptığı konuşmasında "Hep ne diyoruz? Gençlik gelecek. Bazen bunu cümlenin gidişine göre kullanıyoruz ama sizlerden bir ablanız olarak tek bir isteğim var ki, siz zaten hissediyorsunuz. Hissetmeseniz bu cesarette olamazdınız zaten. Partimize, partimizin ilkelerine, gençliğinize, kendinize ve sizlerin hayallerini hedefleri hâline getiren genel başkanımıza, genel başkanımızın sizlere sunduğu imkanlar ve sizin genel başkanımıza, partimize oluşturduğunuz ve artırdığınız enerjiye güvenerek belki de dünya tarihinde bir ilki başaracağız. Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” ifadelerini kullanmıştı. 

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 293
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    En buyuk dikdator bunlar eger erdogan dikdator olsaydi siz bunlari konusamazdiniz bu ulkeye en buyuk dikdatorlugu sizlerden iyi kimse yapamaz guzel ulkem bunlar oldugu halde ayaktaysa askeri alanda gućlene biliyorsak bu asil millet bunlara ekonik olumsuzluklara rahmen mesele vatansa firsat vermeyecek insallah
    Cevapla
  • hizacı. 1 yıl önce Şikayet Et
    namus kavramı olmayanların anlaması zor
    Cevapla
  • Terazi 1 yıl önce Şikayet Et
    AKP'nin elemanlarının çoğu zeki değil;o söze böylemi cevap verilir?! Direkt Kaftancıoğlu un teroristlerle olan resimleri piyasa bir kere daha surulmeliydi. Ancak bu surulmeler aşırıya kacmamali , seçmen psikolojisi açısından....
    Cevapla
  • Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetin namusu olsaydı CHP HDP diye bir parti olmazdı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemezler artık bu naraları millet gercekten bi diktatör olsa bu kelimeleri konuşamazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü