Altılı masanın 6. toplantısı bugün

Muhalefet Partilerinden oluşan altılı masanın genel başkanları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde bugün 6. defa bir araya gelecek.

Altılı masanın 6. toplantısı bugün
Altılı masanın 6. toplantısı bugün
GİRİŞ 21.08.2022 07:08 GÜNCELLEME 21.08.2022 07:08
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

12 Şubat’ta başlayan ilk tur görüşmelerinin son toplantısında, bundan sonraki görüşme turlarının formatı ele alınacak. Toplantıların her ay mı, yoksa seçim sürecine girilmesi nedeniyle, temel konuları görüşmek üzerine ihtiyaç hâlinde mi toplanması konusu netleştirilecek.

Toplantıda, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunun gündeme gelmeyeceği belirtiliyor.

Ancak “geçiş döneminde cumhurbaşkanının yetkilerinin ne olacağı ve yönetim usulleri” konusunun ele alınabileceği kaydediliyor.

Genel başkanların, geçiş sürecinde cumhurbaşkanının yetkileri, ne şekilde yöneteceği, parlamento ile ilişkilerinin nasıl düzenleneceğine ilişkin usulleri de ele alması bekleniyor. Toplantıda ayrıca, seçim güvenliği, göç komisyonunun çalışmaları, gündeme ilişkin siyasi gelişmeler de değerlendirilecek.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD, CHP, Yunanistan, HDP, Fransa , PKK, İyi parti , FETÖ, PYD, DHKPC, Hepsi. Erdoğan’nın seçimi kaybetmesini istiyor. Çünkü Hepsi Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istiyor.!!! Sende ülken için karar ver.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanları siyonist maşaları toplantısı AB ve ABD temsilciler meclisi bular parlamenter sisteme geçirecekler Türkiyeyi. meclise taşıyacaklar herşeyi AB ve ABD ONAY vermediği hiçbir şeye evet demeyecekler. Üretimi durduracaklar maliyetli olmaz dışarıdan alalım daha ucuz diyecekler ve ülkenin kalkınmasına engel olacaklar
    Cevapla
  • Milliyetçi türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey hainler toplulugu masanızın bacakları sallanıyor YAŞASIN
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adayı boşver. Uzlaştıkları somut birşey söyleyin.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık, sisteminden parlamenter sisteme geçiş.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Terlik koysalar ben de veririm de; Terlik koymaz onlar, kılıçdaroğlunu koyacaklar. Vermem o zaman. Ülke şahlanmaya devam etmeli, yorulanlar soluklanıyo zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak