CHP'li Torun: Çağrımızdır, belediye gelirlerine kesinti yapılmasın

Belediyelerin maddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirten CHP'li Seyit Torun, belediye gelirlerinde yıl sonuna kadar kesinti yapılmaması çağrısında bulundu.

CHP'li Torun: Çağrımızdır, belediye gelirlerine kesinti yapılmasın
CHP'li Torun: Çağrımızdır, belediye gelirlerine kesinti yapılmasın
GİRİŞ 24.08.2022 13:34 GÜNCELLEME 24.08.2022 13:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin maddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, belediye gelirlerinde 2022 yılı sonuna kadar kesinti yapılmaması çağrısında bulundu.

Torun, yazılı açıklamasında, temel belediye hizmetlerinin maliyetlerinde 4-5 kat artış yaşandığını, belediye gelirlerinin ise aynı kaldığını vurguladı.

"ÇAĞRIMIZDIR, YIL SONUNA KADAR KESİNTİ YAPILMAMALI"

İktidarın bu süreçte belediyelere destek olmak için hiçbir adım atmadığını savunan Torun, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda cumhurbaşkanı kararı ile belediyelerin, genel bütçe vergi gelirlerinden borçlarına mahsuben yapılan kesintilerinin ertelenmesine yönelik kararlar alınmıştı. Ancak bu yıl için henüz bir karar alınmadı. İktidara soruyoruz. Ağustos ayındayız hala neyi bekliyorsunuz? Şu anda hangi partiden olursa olsun belediyeler maddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Bu sorunun siyasi partisi yoktur. CHP olarak iktidara çağrımızdır. Belediye gelirlerinde 2022 yılı sonuna kadar kesinti yapılmamalıdır."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü CHP'li belediyelerin gelirlerinin büyük kısmı putperest inançlarının gereği olarak heykel yapımına ve yandaş terör örgütlerine gidiyor.PKK,FETÖ ve DHKPC teör örgütleri ve LGBT gibi eşcinsel sapık örgütlerle sürekli iç içeler.
    Cevapla
  • G. Y. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesintileri bu seferde yandaş 6 kıya mı göndereceksiniz
    Cevapla
  • ismail. 1 yıl önce Şikayet Et
    Amma gene de engelleniyoruz masalı anlatmaya devam edeceğiz diyorsunuz değilmi heykelci zihniyet.
    Cevapla
  • karanehir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalmazsanız fazlasıyla yeter.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Heykel yapmayın.. Sokakları, Çöpleri Temizleyin( Chp Belediyelerinde Sokaklar Leş gibi kokuyor.) Logar Kapaklarını sürekli temizleyin?.. arızalı olanları değiştirin? Yollara bakım yapın..yoksa Oturmakla, Yalan iftira atmakla Belediyecilik olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!