Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Canan Kaftancıoğlu ifade verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle hakkında ''Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten resen soruşturma başlatılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu savcılığa ifade verdi.

GİRİŞ 29.08.2022 11:59 GÜNCELLEME 29.08.2022 12:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İstanbul Planlama Ajansı merkezinde 12 Ağustos'ta gerçekleşen toplantıdaki sözleri nedeniyle hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlatılan Canan Kaftancıoğlu, avukatıyla Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gitti.

Burada savcılığa ifade veren Kaftancıoğlu, Türkiye'deki politik ve siyasi olguları takip etmek ve tespit ettiği olumsuzlukların düzeltilebilmesi için gerekli tepkiyi göstermenin bir siyasetçinin asli vazifesi olduğunu belirterek, ana muhalefet partisine mensup bir siyasetçi olarak icra ettiği görevin kamusal bir görev olduğunu belirtti.

Kaftancıoğlu, soruşturmaya konu ifadelerin siyasi tartışma içinde eleştirel mahiyette kullanılmasının doğal olduğunu savunarak, küçük düşürme ve aşağılama kastının olmadığını iddia etti.

Canan Kaftancıoğlu, savcılık ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Kaftancıoğlu hakkında 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanına hakaret suçundan resen soruşturma başlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları da Cumhurbaşkanı hakkında küçük düşürücü ifadeler kullandığı gerekçesiyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Sera 1 yıl önce Şikayet Et
    Diktatorlukle yonetilen bir ulkede bu kadin hergun hakaret ediyor, elini kolunu sallayip ifade verip cikiyor. Iyiki demokrasi ile yonetilmiyoruz. Yoksa bunlar herkesi idam ederdi. Yasasin diktatorluk
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu karıyı gördümmü tiksiniyorum hayatımda böyle bir mahlükat görmedim tıkıniçeri gün yüzü görmesin
    Cevapla
  • royal 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet aklı unutmaz sabredin,adalet mülkün temelidir,birgece ansızın içerdesiniz ey chpkk seviciler.az sbredin hakettiğinizi alacaksınız.Sükunet Ak kardeşler sukunet
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ködese
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun koca devletime .Kadın devlete devletin başına sürekli hakaret ediyor elini kolunu sallayıp geziyor.Sırf cezaevine girmesin diye cezası indiriliyor.Sonra da kanunlar önünde herkes eşit masalı.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz olsak en ufak hatada icerdeyiz bu kadının içeri girmesi herkes için iyi olur özellikle devletimiz için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'