Abdullah Gül'le CHP'li vekil arasında "adaylık diyaloğu" iddiası: Kemal Bey'in şansı yok

Bir önceki seçimde çatı aday olmak isteyen ancak destek bulamayan Abdullah Gül, önümüzdeki seçimler için de aday olmak istiyor. Gazeteci Şaban Sevinç, Gül'le CHP'li vekil arasında geçen diyaloğu paylaştı.

GİRİŞ 30.08.2022 17:16 GÜNCELLEME 06.09.2022 14:09
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda kimin aday olacağı hala belirsizliğini korurken, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi son günlerde sık sık zikredilmeye başladı. 

Bir önceki seçimlerde aday olmak isteyen ama destek bulamayan Abdullah Gül, CHP'li bir vekille yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nun adaylığını mantıklı bulmadığını söyledi. 

Ne Kılıçdaroğlu ne Yavaş! İşte 6'lı masanın sürpriz cumhurbaşkanı adayıNe Kılıçdaroğlu ne Yavaş! İşte 6'lı masanın sürpriz cumhurbaşkanı adayı

Muharrem İnce: 6'lı masanın adayı olayım ama bu sefer şartlarım varMuharrem İnce: 6'lı masanın adayı olayım ama bu sefer şartlarım var

TV100'de yayınlanan "Taksim Meydanı" programına katılan gazeteci Şaban Sevinç'in aktardığına göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le CHP'li bir vekil arasında şu diyaloğu yaşandı: 

  • CHP'li vekil: Efendim sizin adaylığınız da konuşuluyor... Ama bizim partililer size oy vermez, size çok tepkililer.
  • Gül: Niye vermesinler, Tayyip'e mi verecekler?
  • CHP'li vekil: Tayyip'e oy vermezler ama oy kullanmaya gitmezler.
  • Gül: O zaman Tayyip'in devam etmesini istiyorlar.

"KEMAL BEY'İN ŞANSI YOK"

Sevinç, o konuşmada Gül'ün şunları söylediğini iddia etti:

"Kemal Bey'in Türkiye'de kazanma şansı yok. Bu ismi konuşulanların hiçbiri olmaz. Bu makam çocuk oyuncağı değil. Beypazarı Belediye Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı için referans olmaz. CHP iktidar olsa Türkiye'yi bu kadro ile mi yönetecek?"

"YANINA GELENLERE ADAY OLMA HEVESİNİ SÖYLÜYOR"

Gül'le CHP'li vekilin arasında geçen konuşmaya anlatan Şaban Sevinç, "Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı olma hevesini kendisini görmeye gidenlere ifade ediyor" diye konuştu.

Millet İttifakı'nı düşündürecek sonuçlar: Erdoğan açık ara birinci, iki parti eridiMillet İttifakı'nı düşündürecek sonuçlar: Erdoğan açık ara birinci, iki parti eridi

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 223
  • Hasan Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül Millet Ittifakınnın adaylı olursa hiç bir demokrat ,ilerici, solcu ,CHP'Lİ oyvermez. Abdullah Gül bugün kü olumsuzlukların geçmişteki ortağıdır. AMAN HA !..
    Cevapla
  • Lale 1 yıl önce Şikayet Et
    Falso
    Cevapla
  • Ail 1 yıl önce Şikayet Et
    Gül kimden destek alacağını sanıyor parti kursa alacağı oy 0.1 Davutoğlu babacan karamollaoğlu toplam oy 2.7
    Cevapla
  • K Karcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden yeni olmaz. Srçilemese da Kemal bey aday olmalı. O makam çocuk oyuncağı değil diyenlerin, o makamı oyuncak olarak görenlerin tutumu yüzünden bu günlere gelmedik mi.?
    Cevapla
  • Abdullah1 1 yıl önce Şikayet Et
    Zanbediyor ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmişte kendisini bu makama layık gören birileri tekrar olacak! Heyhat! Geçti o günler. Sıva dökülünce herkesin foyası çıktı ortaya. Geçmişte değirmenin suyunu birisi ayağınıza getirdi de öyle seçildiniz. Ne garip tecelli ki, şimdi siz başkalarının değirmenine su taşıyorsunuz! Allah'a vereceğiniz hesabı düşünmüyorsanız. İstediğiniz gibi davranabilirsiniz. Adınız Abdullah! Unutmayın ve başkalarına kul köle olmayın! Yazık ço yazık!
    Cevapla
  • Yalnız kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül aday olursa kesinlikle oy vermem sandigada gitmem Kılıçdaroğlu Abdullah gulde n az mı oy alacak böyle saçma bir düşün e olmaZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması