Daha önce "aday" şartı koşan HDP'den CHP'ye yeni mesaj

HDP'li Meral Danış Beştaş, yerel seçimlerde CHP'ye verdikleri desteği açıkça dile getirdi, "Hiç gizlemediğimiz bir karar verdik" dedi. Beştaş'ın, adaylık tartışmaları devam ederken bu çıkışı yapması dikkati çekti.

GİRİŞ 31.08.2022 14:44 GÜNCELLEME 31.08.2022 14:44
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

HDP'nin altılı masayla ittifak yaptığı yönünde eleştiriler gelirken ve adaylık tartışmaları devam ederken dikkati çeken bir açıklama geldi. 

TBMM Karma Komisyonu'nda; polise yumruk atan HDP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması görüşmelerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yerel seçimlerde CHP'ye oy verdiklerini ve bunu gizlemediklerini söyledi. 

Çözüm süreci dönemine yapılan eleştirilere ilişkin de konuşan Beştaş, o dönem AK Parti ile ittifak yapmadıklarını sadece süreç gereği muhatap olduklarını belirtti. Beştaş, şunları söyledi: 

"AK PARTİ İLE İTTİFAK YAPMADIK"

Bazen şu söylemler geliyor. Sanki çözüm sürecini eleştiren, onlara karşı da söylüyoruz. Biz AK Parti ile ittifak yapmamıştık. Birleşmemiştik de. Sadece iktidardaydı, muhatabımızdı.

Kim iktidarda olsa, MHP de olsa muhatabımız olacaktı, CHP de olsa İYİ Parti de olsa muhatabımız olacaktı.

Yoksa bizden şu beklenen herhalde: Biz HDP olarak kendi partimize oy istemeyeceğiz, AK Parti'ye mi isteyeceğiz. Biz siyaset yapıyoruz, parti ilkelerimiz var. Kürt sorununun demokratik yollardan çözümünü savunuyoruz ve bugün de savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz. Çok da bedel ödediğimizi, şu anda bu bedellerden birini tartıştığımızı sanırım söylememe gerek yok. 

"YEREL SEÇİMLERDE CHP'YE OY VERDİK"

Biz yerel seçimlerde ​hiç gizlemediğimiz, hiç tartışmadığımız bir stratejik karar verdik. Oy verdik ve söylüyoruz. 

HDP'den yeni açıklama! 6'lı masaya adaylık şartıHDP'den yeni açıklama! 6'lı masaya adaylık şartı

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • Allah, kulu,Ali. 1 yıl önce Şikayet Et
    ben de bir kürt olarak hdp asla oy vermem, çünkü ben hdp yi kürtlerin ve islam düşmanı olarak görüyorum, nice kürt gençlerin ölümüne sebep oldular,kürt lere,zarardan başka bi şey veremediler ben müslüman kürtlerin bunlara oy verilmesine şaşırıyorum, kurtuluş ve huzur islam dinini hakkıyla yaşamak tadır, başka kurtuluş yolu yoktur, Allah'ın dinine sımsıkı sarılın,hepimizin dönüşü Allaha dır.
    Cevapla
  • Muhsin damar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin söylemenize gerek yok chp li belediyelere yerleştirilen teröristlerden belli bu ülke nezaman chp kenesinden kurtulur ozaman bu ülke dünya lideri olur
    Cevapla
  • HAKKARİ'li30 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca devletin gelmediği bu coğrafyada, birilerinin finansmanı ile katliam yaptınız. Dağlarda gezmek bu vatanı bayrağını seven bizler için hayaldi. Ailelerden çocukları alıp gerilla eğitimi verdirip, ermeni pkk'sına terörist yaptınız. Nice fidanlarımızı kırdınız. Siz bizi temsil edecek kadar Kürt değilsiniz. Biz Osmalı'ya, İran saldırılarına karşı Kürdistan bölgesinde siper olmuş ve Kürdistan olarak hayat sürmüşüz. Ama biz bunu devletimizin karşısında değil, yanında olarak başarmışız. Yine öyle olacak. Biz bu topraklarda Kürdistan bölgesi olacaksak bile bu, vatanımızı,bayrağımızı, devletimizi severek olacak. Düşman olduğun kim olursa olsun, zorla sana hiçbirşey vermez.
    Cevapla
  • antılaıkbükücü 1 yıl önce Şikayet Et
    çok beklersin küristanı sen ne ayaksın sen TÜRKİYE de yada yanıbaşımızda asla kürdistan diye bi saçma devlet olammayacak lafın bilde yaz
    Cevapla
  • Amedli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakarili olduğundan eminmisiniz ,AKP nin ve mhp nin beslemesi oldugundan hiç şüphem yok,nasılki televizyonlarda hdpli kimse çıkartılmayıp hdp hakında konuşuluyorsa ,sizde,hakarililerin adına konuşuyorsunuz.
    Cevapla
  • Erhan Maralli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir Kürt vatandaşı ve Vanlı olarak bu kardeşimizin her söylediğine canı gönülden katılıyorum. Bunların dış güçlerin özellikle ABD nin maşası olduklarına yürekten inanıyorum
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    vay kardeşim vay bu nebiçim iş anlamadık gitti , terör partisini kapatmaktan korkar hale geldik.
    Cevapla
  • OSMANLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet meclisine getirenler SUÇLUDUR ve ha la mecliste PKK NIN hdp adı altında barınmaları ne demek .meclisin hiç anlamı yokmu ,acilen PKK lıların ordan atılması gerekir sarıca dağdaki eylemci PKK dan da farkları yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor