TDP Genel Başkanı Sarıgül'den öğretmenlere dikkat çeken seçim vaadi

TDP Genel Başkanı Sarıgül, iktidara gelmeleri durumunda "24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenler arasındaki farklılıkları kaldıracak, hepsini kadroya alacağız." dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül'den öğretmenlere dikkat çeken seçim vaadi
TDP Genel Başkanı Sarıgül'den öğretmenlere dikkat çeken seçim vaadi
GİRİŞ 05.09.2022 16:06 GÜNCELLEME 05.09.2022 16:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Okulların haftaya açılacağını, ailelerde okul telaşının başladığını belirten Sarıgül, kırtasiye, çanta, forma, ayakkabı fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 150-200 arttığını, açlık sınırının 1400 lira altında alan asgari ücretlinin bu yükün altından kalkamayacağını söyledi.

Yapılan bir araştırmaya göre, toplumun sadece yüzde 17'sinin eğitim sisteminin iyi olduğunu düşündüğünü aktaran Sarıgül, 20 yıldır kesintisiz iktidar olan AK Parti'nin, eğitim sistemini değiştirecek yapısal reformlar yapmadığını savundu.

Türkiye Değişim Partisi iktidarında öğrencileri, özgüveni yüksek, bilim ve teknolojiyi rehber edinen, üretimden ve yaratıcılıktan yana olan bireyler olarak yetiştireceklerinin altını çizen Sarıgül, şöyle konuştu:

"Mesleki eğitime önem verecek, ara eleman ihtiyacını karşılayacağız. Eğitimde fırsat eşitliği sağlayacağız. Parası olan iyi okullarda okusun, parası olmayan nerede okursa okusun anlayışını bizim vicdanımız kaldırmaz. Kız çocuklarının eğitimini teşvik edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığının bütçesini artıracağız. Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki eksikleri gidereceğiz. Öğretmen maaşlarını yoksulluk sınırının üstüne çıkaracağız. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenler arasındaki farklılıkları kaldıracak, hepsini kadroya alacağız. Atanamayan öğretmenlerin hepsini bir yıl içinde atayacağız."

Öte yandan, TDP İzmir İl Başkanı Metin Çağrı görevini, parti genel merkezi tarafından atanan Maksut Okçu'ya devretti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • bozok 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaseten bitmiş insanların artık sahneden de ayrılması gerekir.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bol keseden at! Nasıl olsa hiç birşey olamayacaksın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!