Tarihi görüşmeler peş peşe gelecek! Erdoğan hem Putin hem de Biden ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Rceep Tayyip Erdoğan, Balkan ülkelerindeki temaslarının ardından bu hafta Semerkant’ta Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılacak, ardından New York’a geçecek.

GİRİŞ 12.09.2022 06:51 GÜNCELLEME 12.09.2022 09:37
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Balkan turu ile başlayan diplomasi trafiği bu hafta Özbekistan ve ABD ziyaretleriyle devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe ve Cuma günleri Semerkant’ta düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’ne iştirak edecek. 14 ülke devlet başkanının katılacağ zirvede Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "tahıl koridorunu" görüşecek.

BM GENEL KURULU'NAHİTAP EDECEK

Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin ardından 17-22 Eylül’de Birleşmiş Milletler (BM) 77’nci Genel Kurulu için ABD’ye gidecek. BM Genel Kurulu’na hitap edecek olan Erdoğan’ın Doğu Akdeniz, Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye ve Yunanistan başta olmak üzere birçok konuda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

New York’ta bir dizi görüşmeler de gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile de bir araya gelerek başta yeni F-16’ların temini ve modernizasyonu konusu olmak üzere iki ülke arasında çözüm bekleyen konuları değerlendirmesi bekleniyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah, Allah yolunda canını ve malını gözünü kırpmadan feda edebilecek yöneticiler ve liderler nasip etsin bu millete.
    Cevapla
  • almanya lı 1 yıl önce Şikayet Et
    halkın adamı hak aşıgı bir lider türk halkı akıllı olmalı böyle bir lider bi daha gelmez
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat reis. Bu ABD nin ne halt edeceği belli olmaz. Güvenliğe dikkat.
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRDA YARIŞAN ERDOĞAN' MI, ŞER'DE YARIŞAN KEMAL VE MERAL' Mi.
    Cevapla
  • Delaan lı . 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah kolaylık versin reis , yükün ağır, maaşşallah.Allah güç versin. Dünya mazlumlarının umudusun , Allah ın izniyle. Allah hayırlı upuzun ömürler nasip etsin, ihlâslı imanlı Razı olduğu inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu