CHP-HDP pazarlığında kirli plan deşifre oldu

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasından sonra CHP-HDP pazarlığı ortaya çıktı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemek için CHP'ye 3 şart koştuğu iddia edildi.

GİRİŞ 13.09.2022 07:10 GÜNCELLEME 13.09.2022 09:25
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde oluşturulan 6'lı masanın, HDP'ye bakanlık verme planı deşifre oldu. 

CHP'nin, kamuoyunda tepki görür endişesiyle gizli yürüttüğü HDP ile pazarlık sürecinin, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı üzerinden koordine edildiği ortaya çıktı.

Uzun süredir alttan alta süren görüşmelerde HDP'lilerin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına destek için 3 şart ileri sundukları öğrenildi.

O 3 şart şu şekilde:

  1. İmzalanacak protokole Kürt sorununa ilişkin yeni bir 'çözüm sürecinin' yürütülmesiyle ilgili ifade konulacak.
  2. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi kapısı açılacak. 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi Selahattin Demirtaş ise serbest kalacak.
  3. HDP'ye bir bakanlık verilecek. Bu arada, görüşmelerde ön mutabakat zemininin oluştuğu iddia edildi. 

KAYNAK: SABAH- FATMA GÖKSU
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 122
  • Mehmetbozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkeyi bunlar yonetirse 3 ay icinde iraktan suriyeden beter oluruz
    Cevapla
  • hür şenyuva 1 yıl önce Şikayet Et
    bunları allah söyletiyor seçimden önce millet görsün nasıl hain olduklarını
    Cevapla
  • emin 1 yıl önce Şikayet Et
    daha fazlasını versinler yetmez bu nasıl olsa soru yok chp için.
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizmin Uşakları, Bu Ülkeyi evel Allah'ın izniyle ve bu Vatan için şehit düşmüş ecdadın dinine, vatanına, Bayrağına, sancağına düşkün çocukları, torunları var olduğu sürece bölemeyeceksiniz. Böldürmeyeceğiz
    Cevapla
  • Gamsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp yargının akp elinde olduğunu iddia ediyor lakin bu protokolde görünen o ki daha gelmeden yargı ile alakalı 2 meselede söz verebiliyorlar neye güvenerek neye dayanarak
    Cevapla
  • Cezmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu parti yargı mensubumu , yargıtaymı , Akp yargıya müdahale ediyor naraları atan bunlar değilmi, şimdi kalkıp şunu bunu serbest bırakacaz demeleri ne oluyor, Allahım bu zihniyete iktidar nasip etmesin , bunların derdi ülkeyi kalkındırmak , refah ı yükseltmek falan değil , bular Müslüman Türklerden intikam alma mekanizmalarıdır . Uyan ey ülkem bunlardan medet umarken nelerinizi yitireceğinizi iyi düşünün..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!