6'lı masayı dağıtacak 'FETÖ' iddiası!

Adaylık tartışmalarının devam ettiği ve her kafadan başka bir sesin çıktığı 6'lı masayı zora sokacak bir iddia daha ortaya atıldı. Yazar Mahmut Övür, DP Genel Başkanı Uysal ile ilgili ortalığı karıştıracak bir kulis bilgisi paylaştı.

GİRİŞ 13.09.2022 16:51 GÜNCELLEME 13.09.2022 18:43
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

6'lı masada HDP'ye "bakanlık vaadi" skandalı gündemdeki yerini korurken yuvarlak masayla ilgili çok konuşulacak yeni bir iddia ortaya atıldı. Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür köşesinde, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisini kaleme aldı.

Mahmut Övür köşesinde kaleme aldığı yazısında; FETÖ elebaşı Gülen'in DP Genel Başkanı Uysal'ın lisans eğitimi almak için yıllar önce ABD'nin Teksas eyalatine bağlı Houston şehrindeki evinde kaldığı şeklindeki bir kulis bilgisini okuyucularıyla paylaştı.

İşte Mahmut Övür'ün çok konuşulacak iddiayı gündeme getirdiği o yazısı;

CHP ile İyi Parti arasında başlayan HDP çatlağı, yeni çatlaklara mı yol açar yoksa liderler bir araya gelip çatlağın üstünü mü örterler henüz belli değil. Daha önemlisi, yeni çatlaklardan korkuluyor. Korkuluyor çünkü 6'lı masanın tek çatlak alanı HDP değil. Daha büyük kriz alanları da var. Mesela ABD-Türkiye ilişkileri ve onun bir devamı olarak FETÖ meselesi masanın önünde bir handikap olarak duruyor.

Gerçi bir bütün olarak 6'lı masayı oluşturan partilerin hiçbirinin ABD gibi bir derdi yok. ABD'nin Yunanistan'ı Türkiye'yi tehdit eden üslerle donatması ve Türkiye'ye karşı kışkırtması, 6'lı masanın hiç umurunda değil. Aralarında memnuniyet duyanlar bile var.

Hatta bazı CHP'li aktörler daha ileri gidip, Yunanistan'ın değil Türkiye'nin hatalı olduğunu söylüyor. Benzer bir yaklaşımı ABD'nin Suriye siyasetinde de görüyoruz. Bugüne kadar 6'lı masa, ABD'nin PKKYPG'ye milyonlarca dolar destek vermesini, binlerce TIR silah göndermesini hiç gündem yapmadı. İçlerinden hiçbiri çıkıp da, "Ey ABD, sen neden teröre destek veriyorsun" demedi. Hatta HDP'yi ürkütecek korkusuyla o konu açıldığında hemen devreye iktidarın Suriye siyaseti sokuldu ve üstü örtüldü.

6'lı masanın FETÖ'ye bakışı da ABD'ye bakışıyla paralel ve çok daha pervasız. Hiçbiri FETÖ'ye karşı siyasi mücadeleyi gündemine almış değil, tam tersi hepsi ortaklaşa KHK'lılara sahip çıkarak FETÖ'ye selam yolluyor.

6'lı masanın bu noktaya gelmesinde hiç kuşkusuz en büyük pay sahibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ama diğerlerinin katkısı da ondan az değil. Akşener'in İyi Parti'yi bir proje olarak nasıl oluşturduğunu bizzat kendi yol arkadaşları anlattı. Koray Aydın, ilk gezilerde Akşener'in yanında hep cemaatçilerin yani FETÖ'cülerin olduğunu açık açık söyledi. Aynı şekilde İyi Parti içinde Akşener'in "veliahtı" olduğu söylenen İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'yle ilişkili olduğunu da yine partinin kurucularından Ümit Özdağ seslendirdi.

Saadet, DEVA ve Gelecek partilerinin o masaya, AK Parti'yi tırtıklamak için eklendikleri ve en azından KHK'lılar konusunda çok da farklı düşünmedikleri biliniyor
Şimdi buraya bir nokta koyup 6'lı masanın bir başka sırrına geçelim.

6'lı masada neden olduğu pek bilinmeyen ama sesi hepsinden daha gür çıkan bir isim var: DP Genel Başkanı Gültekin Uysal. Son anketlerde eski oyunun bile altına düşerek yüzde 0.1'lerde dolaşan Uysal'ın bu gücü nereden aldığı merak ediliyor. Zaman zaman masaya ayar veren, sonradan gelen DEVA ve Gelecek partilerine rol biçen, hatta adayın nasıl olacağını tarif eden bir rolü var. Gücünün oyundan gelmediği çok açık.

Peki nereden geliyor?

Ankara kulislerini dolaşınca karşılaştığım eski Demokrat Partili gençlerin söylediklerini duyunca donup kaldım ve inanamadım. Onlara göre, Uysal'ın öğrencilik yıllarına uzanan bir ilişkiler ağı var ve 6'lı masada olmasının sırrı da burada yatıyor.

Uysal, lisans eğitimini ABD'nin Houston Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında yapmış. O yıllarda aynı ağırlıkta mıydı bilmiyorum ama Houston, belki de Pensilvanya'dan sonra FETÖ'nün en güçlü olduğu merkezlerden biri. DP'li gençlerin iddiası şu: FETÖ elebaşı Gülen, ABD'ye gittiğinde Houston'da bir evde kaldı. O ev Uysal'ın evi miydi?
Bunun doğrusunu elbette Uysal biliyor. Doğruysa masa bu yükü nasıl taşır merak ediyorum.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • suieyman re 1 yıl önce Şikayet Et
    hele sadetci gecinen zatvarya
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    7 bela hüsnü gibi 6 bela masası, ve masaaltı fetö
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    7 bela hüsnü gibi 6 bela masası, ve masaaltı fetö
    Cevapla
  • Ahmet deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu ülkeye kim olursa olsun ihanet edenlerin her iki cihanda atesi bol olsun bu ülkenin insanları yüz yıllardır çok acı çekti içerdeki disardaki amerikali Yunanlılar yetmezmiş gibi bir başka ihanet çeteleri çıkıyor bu ülkenin insanlarına ne zaman rahat gelecek oysa toprak altı zenginlikleri mız bize yeter Allah o zenginlikleri bu ülkeyi sevenlere nasip etsin ezan din düşmanlarına değil onlarında sonu yakındır Allah düşmanlarına asla yardım etmez Amin
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    amin inşaallah
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    ihaneti taşıyan masa her şeyi taşır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!