6'lı masada krize neden olacak buluşma!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Ankara Ahlatlıbel’de gizlice buluştuğu iddia edildi.

GİRİŞ 18.09.2022 20:43 GÜNCELLEME 18.09.2022 21:35
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

6'lı masada adaylık krizi sürüyor. 2023 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi için adayını henüz açıklayamayan masa 8 ayda 6 toplantı yaptı. İttifakta birçok Cumhurbaşkanı adayı gündemde.

6'LI MASADA KAFALAR KARIŞIK!

Sabah'ta yer alan habere göre, Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi aday olmak isterken İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı ön plana çıkarıyor.

Saadet Partisi Abdullah Gül'ün adını potaya sokmak isterken, Deva ve Gelecek partileri kendi Genel Başkanları'nı Cumhurbaşkanı adayı yapmak istiyor. İttifakın gizli ortağı HDP ise CHP'nin kontrolünde hareket ediyor.

6'lı masada işler bu kadar karışıkken geçtiğimiz hafta kritik bir buluşma gerçekleştiği öğrenildi. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da, Deva Partisi lideri Ali Babacan ile akşam yemeğinde buluştuğu öğrenildi.

BABACAN KILIÇDAROĞLU'NDAN NE İSTEDİ?

Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel tesislerinde gerçekleşen yemekte iki liderin diğer ortaklarının bilgisi dışında Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağı üzerinde istişare yaptıkları ileri sürüldü.

Babacan'ın yemekte Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kendi adaylığına destek istediği iddia edildi. Bilindiği gibi Babacan 6'lı masada bir fikir birliğine varılamazsa kendisinin aday olacağını açıklamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    fetö, pkk, chp üçüde felaket. Bunlara ortak olanlardanmı hayır gelecek.
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 1 yıl önce Şikayet Et
    çıkarabilir.ÇÜNKÜ KENDİSİ ĞİBİ ARKADAŞLARINA İHANET EDENLERİ SEVER.dedeside osmanlıya ihanet edip.SÜRÜLMÜŞ BİR ERMENİ İMİŞ BEN DEMİYORUM .TARİH DİYOR .eğerTARİH YALAN DİYOR İSE bize yanlış tarihi öğreten DEVLET UTANSIN.
    Cevapla
  • uluhakan 1 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH darma duman olursunuz
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiye ihanet edenlerin ne halde oldukları ortada.Niyetiniz halis olsaydı zaten siyasete girmezdiniz.Türkiyeyi parçalamada ne kadar payım olur onun derdindesiniz.hdpkk nın olduğu yerden hayır gelmez.chp ve hdp ortaklığını saklamıyor.o zaman chp ile ortaklık yapanlar hdp ile ortak olmuyormu.Siz kimi kandırıyorsunuz.Allah bu milleti sizlerin şerrinden korusun.
    Cevapla
  • Bircihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi biraz beyin lazım bu konuda Babacan neden 6 kasadan farklı oturdu diye bir sor kendine hdp ile oturan her zaman kaybeder madem ki ekonomiden agliyorsunuz o zaman Babacan derki ben bu şartlar da bulunmaz hint kumasiyim der agbim kardeşim Abdullah Gül aday yapmazlarsa onzamn bende kendi kartınımı çekerim dedi Ben aday olurum dedi madem ekonomi kötü Alibabacan dururken kimse yavas a oy vermez imamogluna oy vermez daha once ekonomiyi ben duzelttim diyen Babacana inanan bütün akilsizlar Babacan a oy verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...