İl olmak için imza kampanyası başlattılar

Van’ın Erciş ilçesinin il olması için kurulan komisyonla imza kampanyası başlatıldı.

GİRİŞ 22.09.2022 23:22 GÜNCELLEME 23.09.2022 10:30
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Van’ın Erciş ilçesinin yıllardır süregelen il olma hayali bir kez daha alevlendi. Yıllardır il olmak isteyen Ercişliler birçok kez kampanya başlatmalarına rağmen il olmayan Erciş için yeniden kampanya başlattı. “İl olmak bizim de hakkımız” diyen Ercişliler komisyon kurup imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına önce programa katılan sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve iş adamları imza attı.



Programda konuşan eski Erciş Belediye Başkanı iş adamı Bülent Erdinç, “Eğer bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak mutlaka cenabı Allah’ta bizleri muvaffak edecektir. 1989 yılında o dönemde Erciş'in il olması için birçok kez birleşerek heyetler, komisyonlar kurarak Ankara’ya kadar gidip orada Erciş'imizin il olma noktasındaki talebimizi iletmiştik. O gün yaktığımız bu meşale peyderpey bugüne kadar getirdik” dedi.

Konuşmanın ardından komisyon üyelerinin isimleri yazıldı ve programa katılan sivil toplum örgütü üyeleri, muhtarlar ve iş adamları imza attı.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Adem BABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Patnos il olsun Erciş patnosa verilsin bence
    Cevapla
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    100.000 bin nüfus il olmak için çok düşük ben istanbulda 85bin nüfuslu mahallede oturuyorum istanbuldan 100 il daha çıkar kanunlar güncellensin 500.000 olsun sınır eskiden ülke nüfusu 16milyonmuş ozamana göre normalmiş şimdi sadece istanbul 16milyon çok eskidi kanunlar kimsede il olmak için boşa heveslenmesin
    Cevapla
  • Muhammed 1 yıl önce Şikayet Et
    Snde eskiye gitmişsin su anki nüfusu 250000 ki deprem yıllarından bu yıllara kadar çok büyük göçler verdik vermeseydik sayı çok daha fazlaydı.
    Cevapla
  • Aziz K. 1 yıl önce Şikayet Et
    TARSUS İLÇESİNİN NÜFUSU BOŞVERİN İLÇELERİ 59 İL DEN DE BÜYÜK ARAŞTIRIN 2021 DE 347 000 İDİ ŞUAN 350 BNİN KÜSÜR. İL Olması Gereken Biryer Var ise O da TARSUS' dur.
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke patnosu il yapsaydılar. ercişi'de patnosa bağlasaydılar. biz vanlılar da kurtulsaydık.
    Cevapla
  • vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    erciş yıllardır van ı sevmadi ya patnos il olsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…