CHP'den Tanju Özcan kararı!

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezasının verilmesine oy birliği ile karar verdi. Karara ilişkin Tanju Özcan'dan ilk açıklama geldi.

GİRİŞ 26.09.2022 19:41 GÜNCELLEME 26.09.2022 21:15
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 13 Haziran'da kesin ihraç talebiyle sevk edilen Tanju Özcan'ın durumunu görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda, katılanların oy birliğiyle Özcan hakkında, "partiden bir yıl geçici çıkarma" cezası verildi.



PARTİDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Partiden yapılan açıklamada, "CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Eylül tarihinde yaptığı toplantısında, Bolu İli Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, bir yıl geçici çıkarma cezası verilmesine, katılanların oy birliğiyle kesin olarak karar vermiştir" ifadesi kullanıldı.

DAHA ÖNCE KARARA VARILAMAMIŞTI

Parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 13 Haziran'da oy birliğiyle alınan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı doğrultusunda kesin ihraç talebiyle YDK'ye sevk edilen ve daha önce yazılı savunmasını veren Özcan, 25 Temmuz'da toplanan YDK'de sözlü savunmada bulunmuştu. Bu toplantıda Özcan hakkında karara varılamamıştı.

Özcan'ın durumunun, YDK'nin 22 Ağustos'taki toplantısında görüşülmesine karar verilmiş, burada da karar alınamaması üzerine, bugünkü toplantıda görüşülmesine karar verilmişti.

TANJU ÖZCAN'DAN İLK AÇIKLAMA!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun kendisine verdiği cezayla ilgili  tv100 ekranlarından konuştu.

Özcan "Ben bu partinin öz evladıyım, bir şekilde partime geri dönerim diye söyledim. Et tırnaktan ayrılmaz. Geçici olarak birileri tarafından ihraç edilebilirim." dedi.

ET TIRNAKTAN AYRILMAZ

CHP'den ayrılmayacağını Özcan "Ben bu partinin öz evladıyım, bir şekilde partime geri dönerim diye söyledim. Et tırnaktan ayrılmaz. Geçici olarak birileri tarafından ihraç edilebilirim." sözleriyle ifade etti.

BURADA VERİLEN SİYASİ BİR KARARDI

Özcan "Böyle bir karar bekliyordum. Son anda doğruyu görürler inşallah böyle karar vermezler diye beklenti içerisindeydim. Burada verilen bir siyasi karardı. Onlar (YDK) siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. ‘CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor’ algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi." ifadelerini kullandı. 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçici ihraç ne ya. Hülle gibi
    Cevapla
  • selim ileri 1 yıl önce Şikayet Et
    niye ki adam suriyelilerden nefret ediyor diye başına gelmeyen kalmadı. biz hepimiz suriyelilerden ve suriyelileri seven herkesten nefret ediyoruz.
    Cevapla
  • Abdullah Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Tencere kapak gibiler birbirlerini bulmuşlar ayrılamıyorlar .
    Cevapla
  • özer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahlak yoksunluğu sorun edilmiyor CHP de. Her türlü ahlaksizliga ve ahlaksiza yer var...
    Cevapla
  • Sonsuz Hafıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye başkanına yaptırım uygulayamayanlar ülke yönetecek burası çok komik gerçekten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı