Bakan Koca: Türkiye'de vaka sayılarında artış bekleniyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı

GİRİŞ 27.09.2022 11:00 GÜNCELLEME 27.09.2022 14:37
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bakan Koca Avrupa’da koronavirüs vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek Kasım- Aralık aylarında Türkiye’de de vaka sayılarında bir artışın beklendiğini hatırlattı.

Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Salgın ortadan kalkmış değil. Ancak etkisini yitirdiği bir gerçek. İki yıl önceye göre bugün hastalıkla mücadelede çok önemli tecrübeler edindiğimiz gibi hastalık da eski gücünü kaybetti. Gerek aşı olma oranları, gerek tedavide elde edilen başarı hastalığın etkisinin azalmasında etkili oldu. Ancak bir gerçek var. Hastalık halen var. Salgın dalgalı bir seyir izlediğinden, belirli dönemlerde de vaka sayıları artış gösteriyor. Avrupa’da vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bu durumun bize yansıması genellikle 3-4 hafta sonra oluyor. Bizde de vaka sayılarında artışlar olabilir. Dediğim gibi artık Kovid-19 ile yaşamayı öğrendik. Önemli bir tedbirimiz de aşılar. İleri yaştaki tüm vatandaşlarımızın hatırlatma dozu aşılarını olması son derece önemli. Kovid-19 Artık Bir Korku Unsuru Olmamalı. Riskli gruplarda hatırlatma dozlarını ihmal etmememiz önemli. Kasım-Aralık öncesi hazırlığımızı yapalım, büyüklerimize bir an önce aşılarını tamamlatalım. Ben kendim de dahil olmak üzere bütün aileme TURKOVAC aşısı yaptırdım.”

"ETLİK ŞEHİR HASTANESİ AÇILIYOR" 

Bakan Koca Ankara’da açılacak ikinci şehir hastanesi hakkında da bilgi vererek hiçbir hastanenin kapanmadığını belirterek “Çarşamba günü Etlik Şehir hastanemiz açılıyor. Ankara’mız ikinci büyük hastane kompleksine kavuşuyor. Mevcut hastanelerimizin durumu ne olacak? Mevcut hastanelerimiz hasta kabulüne devam edecek. Onkoloji hastanesi̇ kapanmayacak. Bazıları ısrarla kapatacağımızı söylese de biz kapatmayacağız. Kapasite değişiklikleri olabilir, yenilenme çalışmaları olabilir ama hastanelerimiz hasta kabulüne devam edecekler. Mevcut hastanelerimizin hiç biri sağlık amacı dışında asla kullanılmayacak” ifadelerini kullandı.

"KAMUYA DÖNÜŞLER ARTIYOR" 

Sağlık Bakanı Koca kamuya dönmek isteyen doktorlar hakkında ise “Kamu hastanelerine dönmek isteyen hekimlerin başvuru sayısı 7000’i geçti. Açtığımız açıktan atama kadrolarına başvuru süresi 29 Eylül Perşembe günü sona eriyor. Talebin yoğunlaşarak artacağını düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 32
  • koray derik 1 yıl önce Şikayet Et
    günlük vaka sayısı hindistanla paralel gidiyor. fakat hindistanın nüfüsü daha fazla. bu bakımdan hastalıkla mücadelede bir yerlerde hata yapılıyor görünüyor.hijyenin önem verilmediği hindistan ile vaka sayısında yarışmak !!!????
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de turist kaynıyor
    Cevapla
  • Yalaka, yandas7 1 yıl önce Şikayet Et
    Artis bekleniyor ne demek yahu? Sizin Allah’iniz yok anladik, abdye biat ediyorsunuz da bu sizin secmeniniz hala sizden medet umuyor. Timsah goz yaslari doktugunuz an sizin ne oldugunuz biliniyordu! Istediginiz kadar arttirin Allah o pis planlarinizi, bunlari yayan yalaka medyanizi helak edecek! Tez zamanda coluk cocuk amansiz hastaliga yakalanmaniz tek temenni! Anlarsiniz sonra halkin ne cektiginizi sizden!
    Cevapla
  • Tuncer 1 yıl önce Şikayet Et
    her sene aynı muhabbet.
    Cevapla
  • ibrahim kılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Çokda trink hiç çalışmayan ve çalışmayacak olan cenahın adresi belli koş koş durma. Sağlık konusunda bu hükümete laf ediyosan tiniyetinde zihniyetinde aşikar zaten.
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilerin Türkiye adamları kovid yalanıyla milyonları aşıladınız ruhsatı yok Evlere kapadınız ekonomiyi mahvettiniz. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Deccal 'ın adamları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar