Son dakika: Erdoğan-Putin telefonda görüştü! Kritik 'müzakere' teklifi

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

GİRİŞ 29.09.2022 22:02 GÜNCELLEME 30.09.2022 09:34
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin son gelişmeler ele alındı. 

ESİR TAKASI VE İSTANBUL MUTABAKATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Rusya-Ukrayna esir değişiminin başarıyla sonuçlanmasından ve Birleşmiş Milletlerin de katkısıyla geliştirdikleri İstanbul Mutabakatı'nın işlemesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kasım ayında süresi dolacak olan mekanizmanın uzatılmasının müşterek menfaat olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus gübresinin ve tahıl ürünlerinin kesintisiz ihracı konusunda da çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

VLADİMİR PUTİN'E 'MÜZAKERE' TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha olumlu gelişmelerin önünün açılabilmesi için gerilimi düşürmeye yönelik adımlara ihtiyaç olduğunu, Rusya'dan da Ukrayna'daki bazı bölgelerin Rusya'ya katılımı meselesi başta olmak üzere, bu süreci kolaylaştıracak adımlar atmasının beklendiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den müzakerelere bir şans daha vermesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte kolaylaştırıcı bir rol oynamaya hazır olduklarını kaydetti.

KREMLİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin Sarayı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, Putin’in Erdoğan'a Kuzey Akım boru hatlarındaki sızıntıların "uluslararası terörizm" olduğunu söylediği ifade edildi. 

ERDOĞAN "ENDİŞELİYİM" DEMİŞTİ

Erdoğan katılığı canlı yayın programında yaptığı açıklamada "Ukrayna'nın işgal edilen bölgelerindeki referandum olayı, ilhak kararı çıkarsa ki endişeliyim. Tanıdığım Putin kafasına bir şey koyduysa onu bir şekilde yapar" ifadelerini kullanmıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 135
  • bilinçli müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi şu hasan abiyi biri dinlesin
    Cevapla
  • bilinçli müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Geri alınacak yerler eski topraklarımızsa dünyanın 3 te 1 bizim
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    putin ve erdogan bölgede ortak anlaşabiliyor..ama abd ve ab ile neden anlaşamıyor..sebebi belli abd ve ab hep bana ve haraç peşinde..bizi yunanistan üzerinden silah almaya zorluyorlar tm ama abd hala parasını verdiğimiz silahları vermedi üstelik paranın üstune yatıyor. kazan doguracak neredeyse..rus uçakları fotocu pilatlar tarafından niye düşürüldü..beyler abd nin ab nin amacı Turkiyeyi yalnizlaştirmak ve sömurmek...uyan Turkiye batıdan dost olmayacaği ortada. kim bize el uzatırsa o eli havada bırakmayız .batı bunu iyi anlasın artık
    Cevapla
  • Arif inanc 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işlerin organizatörü kesinlikle ABD dir. Avrupanın kendilerine biat etmelerini istiyorlar. Tamamen bağımlı hale gelmeleri için çalışıyorlar. Somurmeye devam amarika.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İşin tuhafı , Almanlar bu kadar saf mı ki , kendilerini Rusya'ya enerji bağımlısı hale getirdiler . Kafkas Atasözü ; Rusya ile yapılan antlaşma suya imza atmaktan farkı yoktur diye belirtmiş . Rusya ile Ukrayna neyin barış antlaşmasını yapacakmış . Bize ibret dersleri vardır ; Tam Bağımsızlık .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu