Türkiye Kıbrıs'ta somut adım atacak! ABD'ye rest çekildi: Gerekeni yapacağız!

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması üzerine açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz." dedi.

GİRİŞ 30.09.2022 11:03 GÜNCELLEME 30.09.2022 12:07
Bu Habere 187 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'nin GKRY'ye silah ambargosunu kaldırması yönündeki karar sonrası "ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız" açıklamasında bulundu. ABD yıllardır Kıbrıs'ta bir denge politikası izlediğini söyleyen Çavuşoğlu, son iki yıldır bu durumun değişerek ABD'nin artık tamamen Rum yanlısı olduğunu dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'ta Rum yönetimine yönelik silah ambargosunu 2023 mali yılı için kaldırdı. Washington'un uluslararası silah ticareti düzenlemeleri, 1 Ekim 2022'den itibaren geçerli olacak. Ancak Türkiye, müttefiki olduğunu iddia eden ABD'nin bu hamlesinden rahatsız. Dışişleri Bakanlığı, Ada'da bir silahlanma yarışının başlayacağını ve de Doğu Akdeniz'deki barış ve istikrarın zarara uğrayacağını açıkladı.

"SOMUT ADIMLA CEVAP VERECEĞİZ"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuya ilişkin yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı. Çavuşoğlu, "ABD'nin bu kararına (GKRY'ye silah ambargosunu kaldırması) somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 40 BİN ASKERİMİZ VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Erdoğan, "Rum-Yunan ikilisinin Doğu Akdeniz'de barış ve istikrarı tehdit eden adımlarını görmezden gelen, hatta teşvik eden Amerika, bu adımıyla adada bir de silahlanma yarışına yol açacaktır" dedi. Türkiye'nin adada 40 bine yakın askerinin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "Orada bizim silah mühimmat araç gereç bu konularda da kara hava deniz bunlarla ilgili adımları atıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 187
  • Mehmetçik 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Türkiye toprağıdır ben topraklarda Türk askerinin kanı var. Hiç bir Kıbrıslı bunu inkar edemez knota acilen Türkiye’ye bağlanmalı
    Cevapla
  • Ali Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs referanduma gidip Türkiye'ye bağlansın.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kıbrıs'a kimlikle gidenler 30 gün , Pasaportla gidenler 90 gün kalabiliyormuş . Bu saçma uygulama tamamıyla kaldırılmalıdır . Türkiye'nin vilayeti ilan edilip , Türk vatanı olsun . Her daim ikamet edebilelim .
    Cevapla
  • Osmanlı tokadı 1 yıl önce Şikayet Et
    Medem öyle, bize her şeye hazırız. Şavaş,sa savaş. Bu seferki ama 1920 ,gibi olmaz.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan tarihinde "sizlerle barış yapacağız " diye ABD yerlilerini, Kızılderelileri vadiye toplayıp ABD'de soykırım yapılmadı mı? ABD'nin atom bombası atarak NAGAZAKİ ve HİROŞİMA’da soykırım yapmadı mı? “Haçlı savaşımız başlıyor” naraları ile kendilerinin yıktığı ikiz kuleler sonrası Irak soykırımı? Afganistan soykırımı? Utanmadan bizi “soykırımcı olarak nitelemezler mi?” Mecliste hemen “kızıldereli soykırımı” yasası çıkartın..Bir heyet acilen ÇİN’e geziye gitsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!