PKK'nın uyarısı sonrası Demirtaş geri adım attı: Hizmet etmen gereken çizgi bu

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, Mersin saldırısını kınayan Selahattin Demirtaş'ı uyararak, "HPG'nin açıklaması oldu. Herkes ondan ders çıkartmalı. Doğru çizgi budur. Gücünün yettiği kadar o çizgiye hizmet et" dedi.

PKK'nın uyarısı sonrası Demirtaş geri adım attı: Hizmet etmen gereken çizgi bu
PKK'nın uyarısı sonrası Demirtaş geri adım attı: Hizmet etmen gereken çizgi bu
GİRİŞ 04.10.2022 17:45 GÜNCELLEME 05.10.2022 17:55
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Mersin'deki polisevine saldırının ardından Selahattin Demirtaş ve HDP "kınama" mesajı yayınlamıştı.

6-8 Ekim olaylarını hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "KATİL DEMİRTAŞ (!) Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin'deki 'silahlı saldırıyı'(!) kınamış. O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır." ifadelerini kullanmıştı.

DEMİRTAŞ'A PKK'DAN UYARI

Mersin saldırısı hakkında örgütün kanalında konuşan elebaşı Duran Kalkan, PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin saldırıdan sonra yaptığı açıklamayı hatırlatarak; "Kürt siyasi hareketinin" bu çizgiye gelmesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş ve HDP'nin saldırı hakkındaki kınama mesajlarını hedef alan teröristbaşı Kalkan, şunları söyledi:

"Mersin eylemini doğru anlamak ve değerlendirmek gerekli. HPG'nin açıklaması oldu. Herkes ondan ders çıkartmalı. Doğru çizgi budur. Ölçü bu. Gücün yetiyorsa sen de öyle ol. Gücün yetmiyorsa yettiği kadarıyla o çizgiye hizmet et. Yapanlara en azından dua et, karşı çıkma. Kendi kendine konuşma, ukalalık yapma. Kimsenin ukalalık yapacak hakkı yoktur."

DEMİRTAŞ GERİ ADIM ATTI

Kandil'den gelen uyarının ardından geri adım atan Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla HDP-PKK ortaklığını gözler önüne serdi.

Demirtaş, gelen uyarı sonrası, "'Biz demokratik siyasette ısrarcıyız! söyleminden, HDP'den ve Kürt siyasetinden 'ayrışma' polemiği çıkarmak çok zorlama bir çabadır, tamamen anlamsızdır. Halkımız da tüm çevreler de şundan emin olsunlar ki, biz hep birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyüteceğiz. Halkımız ve dostlarımız gönüllerini ferah tutsunlar, karşıtlarımız da başka kapıya baksınlar, onlara burdan ekmek çıkmaz. Mücadelemize zarar verecek hiçbir tartışmanın tarafı olmadan sadece HDP'yi ve kazanımlarımızı büyütmeye yoğunlaşalım" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 152
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdpnin yüksek oy aldığı yerlerde ohal ilan edilsin devlet seçim günü gücünü oy verenlere tam göstersin ki bak bakalım bir daha cesaret edebiliyorlarmı. hdpye oy veren savunan ortaklık eden TERÖRİSTTİR.
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu itler Avrupa'da bir yerde saklanıyor. Görün bakın bunların yayınları oradan yapılıyor.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurtla saldır çobanla ağla... Adamlarda ki taktik bu...hdpkk nın yönetildiği yer kandildir...
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları ipte sallanırken görmek istiyorum
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi bir katil nasıl olur da Mersin olayını kınar 6-8 ekim olaylarına sen sebep olmadın mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak