Akşener: Artık çok az kaldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, İYİ Parti iktidarına çok az kaldığını söyledi.

Akşener: Artık çok az kaldı
Akşener: Artık çok az kaldı
GİRİŞ 05.10.2022 10:55 GÜNCELLEME 05.10.2022 14:11
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yeşilköy'e Rus anıtı dikenlerin ve izin verenlerin karşısında tıpkı Mahmut Şevket Paşa gibi, Bahri Teğmen gibi aynı basiretle, cesaretle dimdik duracağız. Türk milletinin haysiyetini koruyacağız.

İran'da çağdışı baskı ve zulüm manzaraları görmek hepimizi derinden üzüyor. Başörtüsünden saçı çıktı diye ahlak polisi tarafından acımasızca öldürülmesinin ne yüce dinimizde ne devlet yönetiminde ne de insan haklarında yeri yoktur. Dünyanın en eski uygarlıklarından biri nasıl olur da kadınlara şiddet uygulayabilir? Komşumuz İran'ın güçlü olmasını, mutlu ve huzurlu bir ülke olmasını istiyoruz. Biz İran'ı bağımsız bir ülke olarak görmek istiyoruz. Orta Doğu'nun özgürleşmesi için İran'la iş birliği yapmak istiyoruz. Dualarımız özgür ve mutlu bir İran içindir. Ancak bu idealimizi baskıcı yöntemlerle gerçekleştiremeyiz. Bağımsızlığın yolu saçı görünen kadınları katletmek değildir. İran'ın cesur evlatlarının yanındayız. İran'da baskıya baş kaldıran kadınları bir kez daha tüm kalbimle selamlıyorum.

Sayın Erdoğan enflasyonu kontrol altına alacağız diyordu. Yaz gelip geçti. Enflasyon kontrol altına alındı mı? 'Yılbaşından sonra enflasyonun düşeceğine inanıyorum' dedi. İktidarın ekonomik modelinin üzerinden 10 ay geçti. Yılın ilk 8 ayında ihracat sadece yüzde 18 artarken ithalat yüzde 41, dış ticaret açığı da yüzde 146 oranında arttı.

Eskiden bu devletin bir ciddiyeti, aklı, sağduyusu vardı. Bugün sağduyunun yerini kibrin, itibarın yerini hoyratlığın aldığı bir garip yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.

Bu ülkede atanamayan öğretmen gerçeği olduğu için utanması gereken Milli Eğitim Bakanı, 'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' dedi. Yaz partileriyle meşhur Turizm Bakanı, kışın gezmemizi tavsiye etti. Kışın kombi derecesini indirin, yazın klima derecesini yükseltin diyen Enerji Bakanı, aklınla verimli yaşa diye tasarruf kitabı yayınladı. Duş alırken banyoya kum saati koyacakmışız. Kışın fırını kullandıktan sonra kapağını açıp ortamı ısıtacakmışız. Saçlarımızı da kurutma makinesiyle değil havluyla kurulayacakmışız. Şu ferasete bakar mısınız?

İYİ Parti iktidarına artık çok az kaldı. 1 Ekim itibariyle sosyal medya yasası yürürlüğe girdi. Vesayet bitecek yasaklar son bulacaktı değil mi? 'Düşünen her canlı infaz kurumlarımızı tadacaktır' düsturuyla hareket ediyorlar."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 148
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen tiyatrocu olmaliydin
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar hararetli desteği zamanında başörtüsü madurlarınada gösterseydin
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    chp fetö pkk elele iktidara öylemi. 45 yıldır dağda mücadele ettiklerimize iktidarımı vereceğiz. Hadi ordan.
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    aç tavuk gibi darı ambarımda sanıyor kendisini şişirme ve yandaş anketçilerine güveniyorlar
    Cevapla
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    15 TEMMUZ da oldun boşbokan şimde ne olacak görücez çok az kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın
Eurovision yarışmasında İsrailli şarkıcı yuhalandı koşarak sahneden inmek zorunda kaldı