Mustafa Sarıgül: Baban darbe olduğunda ABD'ye değil Türkiye'ye sığındı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Miçotakis; Amerika sana çok uzak, Türkiye sana çok yakın, senin baban darbe olduğu zaman Amerika'ya sığınmadı, Türkiye'ye sığındı" dedi.

GİRİŞ 07.10.2022 16:50 GÜNCELLEME 08.10.2022 10:43
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gazetecilere basın açıklamasında bulundu.

Sarıgül, son zamanlarda yaptığı açıklamalar nedeniyle Yunanistan Başkanı Miçotakis'a, "Türkiye olarak Yunanistan'a barış elimizi uzatıyoruz ama Miçotakis sürekli yumruk sıkıyor. Yumruk sıkan bir elle barış olmaz" diyerek tepki gösterdi.

"BABAN ABD'YE DEĞİL TÜRKİYE'YE SIĞINDI"

Sarıgül, "Miçotakis şu anda tamamen Amerika'ya güveniyor bunu doğru bulmuyoruz. Yunanistan şu anda Amerika'nın bir eyaleti haline geldi. Buradan Miçotakis'e sesleniyorum. Sayın Miçotakis, Türkiye ile dost olmak senin hayrınadır. Sayın Miçotakis, Amerika sana çok uzak Türkiye sana çok yakın. Sayın Miçotakis senin baban darbe olduğu zaman Amerika'ya sığınmadı, Türkiye'ye sığındı ve Türkiye senin babana karşı gerekli misafirperverliği gösterdi. Ve Sayın Miçotakis ayıdan post Amerika'dan dost olmaz. Türkiye'ye güven o senin hayrınadır" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 94
  • Ali Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Babasını da sevmezdim zaten bu miçonun
    Cevapla
  • Arzu şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende başlığı görünce Kemal Kılıçdaroğlu na söylüyor sandım yunanistanaymis
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Cuk diye oturtmus, tabiiki anlayana
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelenek devletlerin sürekliliği olmuş ama elbette ki tarihin geleneklerine baktığımız zaman Yunanistan'a hiçbir söz bulamıyorum. Yunanistan tarihini iyi bilmelidir. Yani.
    Cevapla
  • İsakaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin CHP'den Baykal'dan sonra milliyetçi ruhu taşıyan solcular bir bir kapının ardında konuldu . Emine Ülker Tarhan , Mustafa Sarıgül , umut oran , Metin Feyzioğlu , savcı sayan , Mehmet Sevigen vs. Yerine gelenlere bakınca bu bariz belli oluyir. Biri bu kırıma dur demeli .
    Cevapla
  • erdim 1 yıl önce Şikayet Et
    kurttan kuzu töremez serumları kesilmeseydi zihniyetleri aynı söylemleride aynı olurdu müslümanim diyenin chp de hdp de işi ne oy verende vebaline katlanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular