CHP'li Öztrak: İktidarımızın ilk haftasında çıkaracağız!

CHP'li Öztrak, iktidarlarının ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesini hem de başörtüsü kanununu çıkaracaklarını duyurdu.

GİRİŞ 07.10.2022 17:47 GÜNCELLEME 08.10.2022 10:34
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partilerinin başörtüsü teklifine ilişkin, "Biz iktidarımızın ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesini hem de bu önerdiğimiz kanunu çıkaracağız. Anayasada bunları derç edeceğiz." dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Mevlit Kandilini kutladı.

Başörtüsü konusunda CHP'nin Meclise sunduğu kanun teklifi ve AK Parti'nin bu konudaki Anayasa değişikliği hazırlığıyla ilgili soru üzerine Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabı aracılığıyla bu konudaki gerekli yanıtı verdiğini söyledi.

Öztrak, "Özgürlükçü Anayasa yapmak kim, Erdoğan kim? Biz iktidarımızın ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesini hem de bu önerdiğimiz kanunu çıkaracağız. Anayasada bunları derç edeceğiz." dedi.

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Lefkoşa Büyükelçisi yapılmasına ilişkin soru üzerine de Öztrak, sözlerini, "Bu ülkede mesleki kariyerin önemi kalmadı. Ülkede rüşvet alan siyasetçi bakan, büyükelçi oluyor. Tek kelimelik dış politika müktesebatı olmayan kişiler büyükelçi yapılıyor. Asıl saraydaki bu çürüme içimizi yakıyor. Büyükelçilikler ulufe olarak dağıtılıyor. Dış politika tecrübesi olmayan kişiler en hassas misyonlara büyükelçi olarak atanıyor, Allah sonumuzu hayır eylesin." diye tamamladı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 190
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Oooo Öztrak , hayırdır sen ne ahkâmlar kesermişsin vay vay vay, iktidar olacakmış mış da kanun çıkaracak mış da, darı Ambarı mı zannettin uyanık.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aç tavuk kendini buğday anbarında görürmüş chpkk sadece lafta iktidar olmuş
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Her seçim öncesi Müslümanlaşan chp
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksızlığı ve edepsizliği yaşatmanın adı özgürlük ise cinsel sapıklık ve sağa sola saldırmak ta özgürlük olur o zaman! Bu nasıl bir geri kafalılıktır ne geri kalmış lanet bir zihniyettir. Yerin dibine batsın sizin özgürlük anlayışınız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş yalana bak iki kanun birbirinin zıttı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li gazeteci Şaban Sevinç: CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksiz
Taksim'de gösteri olmayacak! İşte 1 Mayıs'ta kapanan yol ve güzergahlar...