Fatih Erbakan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklamasına değindi.

Fatih Erbakan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki
Fatih Erbakan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki
GİRİŞ 07.10.2022 22:52 GÜNCELLEME 13.10.2022 15:38
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Nevşehir teşkilatının 2'nci olağan kongresi nedeniyle kente geldi.

Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede konuşan Erbakan, "Malumunuz geçtiğimiz hafta iktidar ve CHP arasında başörtüsü tartışması yaşandı.

Sayın Kılıçdaroğlu ‘Başörtüsü hakkını yasal güvenceye alalım’ diyerek, Meclis'e kanun teklifi sundu. Biz bunu pek de samimi bulmadığımızı belirterek dedik ki: Başörtüsüne özgürlüğün yasal, hatta anayasal teminat altına alınması elbette çok önemlidir. Ancak uzun yıllar boyunca başörtüsü karşıtlığı yapan, yasağın devam etmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaktan bile çekinmeyen CHP’nin, tam da 2023 seçimleri öncesinde böyle bir adım atması son derece manidardır. Kamuoyu haklı olarak CHP’nin samimiyetini sorgulamaktadır. Samimiyet sınavındaki CHP, LGBT ve ‘İstanbul Sözleşmesi’ yandaşlığına da son verecek midir? Küçük çocuklara Kur’an eğitimi verilmesine karşı çıkmaktan da vazgeçecek midir? Din dersi zorunlu ders olmaktan çıksın ısrarından da vazgeçecek midir? Ancak tabii ki bu sorularımız cevapsız kaldı. Çünkü verebilecek cevapları yoktu" diye konuştu.

'İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ ALANININ GÜVENCEYE ALINMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ'

Sözlerini sürdüren Erbakan, şöyle konuştu:

"Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında tam 20 senenin sonunda, giderayak başörtüsüne anayasal teminat için talimat verdiğini açıkladı. Biz de çok geç kalınmış olsa da bu düşünceyi olumlu karşıladığımızı ve konunun yakından takipçisi olacağımızı söyledik. Buradan bir kez daha, din ve vicdan hürriyeti alanında kapsamlı ve somut anayasal düzenlemelerin yapılması, inanç özgürlüğü alanının genişletilmesi ve güvenceye alınması çağrısında bulunuyoruz."

'MASA ALTINDAN BİRBİRLERİNİ TEKMELEMEKLE MEŞGULLER'

6'lı masayı eleştiren Erbakan, "İktidarın yanlışlarına sürekli olarak dikkat çektiğimiz, bu zihniyet ile memleketin hiçbir temel problemine çözüm getirilemeyeceğini vurguladığımız, bununla kalmayıp, kamuoyunun ve yetkililerin dikkatlerine kitap kitap çözüm reçeteleri sunduğumuz hepinizin malumlarıdır. İktidar tarafına bunları anlatmaya çalışırken, 'altılı masa' denilen tuhaf ve milletin derdine derman olmaktan uzak yapıdaki sıkıntılara da sık sık dikkat çekiyoruz. Ancak masadaki sayın genel başkanlardan birinin ifadesiyle, oradakiler masa altından birbirlerini tekmelemekle meşguller" ifadelerini kullandı

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • erez 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adama karşı nötr bakıyordum ta ki, biz aday olacağız. ikinci tura kalırsa Erdoğan'ı destekleriz dedikten iki gün sonra, vaz geçtik desteklemeyeceğiz diyene kadar. temsil ettiği cenaha partisinin konumuna aykırı ve omurgasız siyaset kullanılmaya açık ve tehlikelidir. vesselam.
    Cevapla
  • Yeniden Refah 1 yıl önce Şikayet Et
    Omurgali
    Cevapla
  • Bir Dirhem Laf 1 yıl önce Şikayet Et
    Syn Cumhurbaşkanında ki mangal gibi yürek syn Fatih Erbakan'da da olsaydı çok güzel seçenek olurdu başkalık için... ama maalesef... onun için DURMAK YOK YOLA DEVAM...
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun safı CHP'nin yanı bakmayın esip gürlediğine.
    Cevapla
  • yeniden refah 1 yıl önce Şikayet Et
    uydurma
    Cevapla
  • bbarak 1 yıl önce Şikayet Et
    şurdaki yorumlara bakıyorum da rahmetli erbakan vefat etmeden önce de reis dediğiniz adama bel bağlamadı arkasından yürümedi oğlu niye yürüsün.
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    bay kemale tepki göstereceğine safını net belirle cumhurun yanında olduğunu göster diğerlerine bak batıl zihniyetler nasıl birleşiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ülkede yapılan ankette Başkan Erdoğan açık ara lider!
Sebepsiz yere defalarca bıçakladı! Kuryelik yapan üniversite öğrencisini canice öldürdü