6'lı masada yeni formül bulundu! Aday böyle seçilecek

2023 seçimlerinde kimin aday olacağı konusunda sonuca varamayan altılı masa yeni formül buldu. CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, altılı masa ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

GİRİŞ 10.10.2022 18:45 GÜNCELLEME 10.10.2022 19:22
Bu Habere 423 Yorum Yapılmış

Bir masa etrafından altı partinin oluşturduğu ittifakta aday krizi devam ediyor. Seçimlere çok kısa bir süre kalmışken muhalefet partileri, adaylarının kim olacağı konusunda halen bir ilerleme kaydedebilmiş değil.

KILIÇDAROĞLU VETO YEMİŞTİ

Masada adaylık için yoğun çaba sarf eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından veto yemişti.

Adayın kimin olacağı henüz belli değilken, adayın nasıl seçileceği konusunda da problem yaşanıyor. CHP'li eski Milletvekili, TV100 yazarı Barış Yarkadaş, köşe yazısında adayın nasıl seçileceği konusunda kulis bilgilerini paylaşarak dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

EN AZ ÜÇÜNÜN OYU GEREK

Adayın oylama sonucu ortaya çıkacağını belirten Yarkadaş, "Edindiğim bilgiye göre, ‘Aday kim olacak?' sorusunun cevabının verileceği toplantıda, partiler masalarında bulunan dosyaları açacak ve dosyada yazan isimleri masaya getirecek. Bir parti eğer bir isim önerdiyse, o adayın masadaki altı liderden en az üçünün oyunu alması gerekecek." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 423
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara istanbilu verdik ankarayı vedik nedediler biri allahın suyuna zammı olur dedi şimdide aglıyor biri yasini şerif okudu istanbulun başına geldi bunların devletin başına geldigini düşünün bu 6+1 yenilride katılıyor haydaŕ baş 6+2 oldu buneye benzedi 7 çeşit temizlik maddesinin karışımı gibi olacak ve zihir şaçacaklar
    Cevapla
  • Mehmet ONUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben adayım zorkada olsa ben adayim
    Cevapla
  • NAİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu masanın tek ortak yanı hepside erdoğan düşmanı vatan millet din düşmanı o yüzden bir cacık olmaz bunlardan mevlam şerlerinden korusun. fitne uykudadır onu uyandırana lanet olsun HADİS
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi Amerika ve batı işgale gelse, bunlar ellerinde çiçeklerle kaşılarlar, çünkü bunların vatan diye bir dertleri yok. Dolayısıyla RTE giderse Türkiye yangın yerine döner. Bunların istediği de bu zaten.
    Cevapla
  • cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların birbirlrlerine güveni yok koltuk peşindeler
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim gelirse gelsin millet ittifakı en az yüzde 60 alır.Artik usandım bende millet diyeceğim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı