Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, asgari ücretle zamla ilgili, "Enflasyonun altında kalmaması gerekir ki vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyelim" dedi.

GİRİŞ 10.10.2022 21:16 GÜNCELLEME 10.10.2022 21:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te soruları yanıtladı. 

Kurtulmuş, "asgari ücretle zamla ilgili, "Enflasyonun altında kalmaması gerekir ki vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyelim" dedi. 

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Bu konu bugünün konusu değil. Başörütüsü konusundaki yasakların 10 yıllar boyunca devam ettiğini biliyoruz. Maalesef CHP zihniyeti tarafından... 28 Şubat'ı 12 Eylül sürecini nasıl yüzlerce üniversite öğrencisinin kapılardan gönderildiğini. Eşim doçentti, üniversite kapısından atıldı. Türkiye2nin o zaman "ülkenin sahibi biziz" zihniyet başörütüsü konusunda despotizmini sallandırdı durdu. CHP gerçekten Kılıçdaroğlu'nun bu helalleşme konusunda samimiyse, önce CHP'nin özür dileme borcu var.

Bu iyi bir adım ama sonuçta hazırlanan yasanın metnine baktığınız, ileride olabilecek durumlar karşısında bir yasakçı... Şimdiye kadar pratikte çözülmüş olan böyleye yasağı delebilecek ifadeler var. Çünkü metinlerinde problem var. Bu anayasa teklifi geldikten sonra parlamentodaki partilerin ne tavırda olacağını göreceğiz.

Bu küresel bir sorun. Pandeminin başlangıcında çok büyük bir ekonomik bunalımın içerisine girildi. Artık bütün ülkelerin kapısına dayanılmış oldu. Büyün bunlara baktığınız zaman ekonomiyi tek rakamla değerlendirilmeyeceğini görmüş oluyoruz.

Türkiye burada pandeminin başından beri büyümede gaza basmayı tercih etti. Üretimini, ihracatını artırdı. 2022 yılında bütün dünya küçülürken Türkiye'de büyüme gerçekleşti.

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret artiriyorsunuz küçük esnaf hali ne olacak şarküteri kasap ve benzeri yerler elektrik 30bin TL geliyor iki de işçi çalıştırıyor bunların maaşı sigortası ve iş yeri kirası 10bin ve üzeri olan yerler var nasıl çıkacak. u asgari ücreti ödemesi her köşeye actirdiniz zincir marketleri manter gün her sokakta var bu zincir marketler yüzünde memlekette bakkal küçük market nalbur kirtasiye mavav daha nice yerler kapanıyor ekiplerinizi samimi bir çalışma yapsınlar sahada
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aklınıza hiç memur gelmiyor mu? varsa yoksa asgari ücret,bu ülkede memur da sürünüyor
    Cevapla
  • Kütahya 1 yıl önce Şikayet Et
    8250 TL olmalı, emekliliği gelenler emekli olsa işsizlik biraz çözülür.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm sabit gelirliler için enflasyon üstü bir zam gerekli hükümet bu konuda büyük fedakarlık yapmalıdır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapın asgari ücreti 8000 tl insanlar rahatlasın işyerlerinden yükü azaltın denetimi sıkılaştırın memur ve emekliye yüzde 50 üstü zam verin öğrenci burs ve kredilerni artırım yurt ücretlerini 1 yıl sabit tutun seçimi rahat kazanırsınız ne yaparsanız ocak zammı ile yaparsınız yoksa bir çok insan küser başkanım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?