BBP'den istifa açıklaması: Partiye operasyon yapılmaya çalışılıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sözcüsü ve Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, partide yaşanan peş peşe istifaların ardından açıklama yaptı. Tunç, partiye bir operasyon yapılmaya çalışıldığına şahit olduklarını belirtti.

BBP'den istifa açıklaması: Partiye operasyon yapılmaya çalışılıyor
BBP'den istifa açıklaması: Partiye operasyon yapılmaya çalışılıyor
GİRİŞ 11.10.2022 18:20 GÜNCELLEME 11.10.2022 18:20
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi Sözcüsü ve Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, aralarında parti yöneticilerinin de olduğu isimlerin istifasının ardından bir açıklama yaptı.

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, birkaç gündür geçmişte kısa süre partide çeşitli görevlerde bulunan, sonrasında yaşadıkları problemler nedeniyle görevlerinden ayrılmak zorunda kalan kişiler üzerinden partiye bir operasyon yapılmaya çalışıldığına şahit olduklarını belirtti.

Parti aleyhindeki bir kısım medyada yürütülen kampanyaya alet olan kişilerin, partide görev yaptıkları döneme ve ayrılma sebeplerine dair ayrıntıları paylaşmanın, sadece söz konusu kişilerin utanacağı durumları ortaya çıkaracağını anlatan Tunç, şöyle devam etti:

İDDİALARI YALANLADI: BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

"Partimizin yetkili kurullarında yapılan toplantılarda, seçilmiş herhangi bir yöneticimizin görüşlerini açıklarken herhangi bir kısıtlamaya maruz bırakılması söz konusu değildir, hiçbir zaman da olmamıştır. Özellikle Sayın Genel Başkan'ımızın, herhangi bir MKYK toplantımızda, söz isteyen bir kurul üyemize söz vermemesi, müdahalede bulunması ya da kendisine yöneltilen herhangi bir soruyu cevaplamaması da söz konusu olmamıştır. Bu gerçeklerin aksindeki her iddia yalandır. Bununla birlikte, her siyasi partide olduğu gibi kamuoyuna yönelik açıklamaların, partimizin istişare edildikten sonra yetkili kurullarda birlikte alınan kararları doğrultusunda ve yine birlikte karar verdiğimiz üslup çerçevesinde yapılması esastır. Bunun aksine davranışlar disiplin meselesidir."


 

Tunç, "Cumhur İttifakı bileşenleriyle birlikte ülkemiz ve milletimiz için ortak hedeflere yürüdüğümüz, üstelik dünyada ve ülkemizde tüm şartların bizi birlik olmaya mecbur kıldığı günlerde istikametimizin, geleceğimizin, kurulduğumuz günden beri ayrılmadığımız ilkelerimizin, birtakım şahısların hırslarına, kaprislerine, dengesizliklerine kurban edilmesi söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

İSTİFALARINI KAYIP OLARAK GÖRMÜYORUZ

Terör örgütlerini meşru sayarak oy hesabı yapan iş birlikçi bir muhalefet anlayışı ve siyaset yöntemiyle yapacak siyasetleri ve yürüyecek yolları olmadığını kaydeden Tunç, "Partimizin üyesi iken başka partilere CV gönderecek kadar zavallı ve siyasi ahlaktan yoksun olanların istifasını kayıp olarak görmüyoruz. Yollarına layık oldukları yerlerde devam etmelerini diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yılmaz isimli yorumcu. Bak,BİZİM memlekette bazan islamin şartı beş ama altı olsaydı oda haddini bilmek olurdu diye bir tabir kullanılır. Önce haddini bil.En küçük menfaatlarona zarar gelince veya dedikleri bir şey olmayınca hemen partiden istifa edenleri değilde Sayın Destici'yi mı kovardı rahmetli.Bu günkü şartlarda pkk sevici,fetö sevici,put sevicilerin yanina gifenleri değilde mhp ve akp nin yanında.yani Cumhurun,halkın yanında duranı mı kovardı rahmetli. Hadi oradan ya.Cebindeki on liraya göre vatan sevgisi değişip dakikada parti değiştirenler devletin,milletin yanında duranları eleştiriyor.
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsinde senin partine operasyon çeksinler.Muhsin başkan hayatta olsaydı def ederdi hepinizi
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakını yalnız bırakmak için her türlü dalaverenin olacağı aşikar değil mi? Bir kısım insanın bir satın alınma değeri olduğu boşa söylenmiş bir söz olmasa gerek.
    Cevapla
  • GECE KARTALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Birileri, mesela chp bunlara mutlaka mangır koklatmıştır
    Cevapla
  • Tahir 1 yıl önce Şikayet Et
    BBP Kurulalı 30 yılı geçti aldığı oy 0.1 acilen kendini fes etmelidir olmayınca olmuyor zorlamaya gerek Yok.Hatta hükümet bir yasa çıkarmalı 2 seçime girip barajı aşamayan tüm partiler otomatik olarak kapanmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!