Erdoğan'dan yeni düzenleme sinyali: Vakit kaybetmeden Meclis'e sunacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü ve aile gibi konularda yapılan çalışmalara ilişkin, "Vakit kaybetmeden hemen bunu Meclis'e sunmanın gayreti içerisinde olacağız." dedi.

GİRİŞ 14.10.2022 11:59 GÜNCELLEME 14.10.2022 16:33
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana dönüşünde aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Haber7.com Yazarı Hasan Öztürk'ün de bulunduğu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başörtüsü ve aile maddesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Burada madde noktasında, fazla madde olmasından yana değiliz. Arkadaşlar şu anda çalışmayı sürdürüyor. Efradını cami ağyarını mani şekilde ama az maddede bunları toparlamayı planladık. Konu olarak da olayı sadece başörtüsü olayı değil, bir de bunun yanına en önemli derdimiz olan aile konusunu da yine bu düzenlemenin içerisine koyalım istiyoruz. Ve bu çalışmayı da arkadaşlarımız yine yürütüyorlar. Bu çalışmayla birlikte de süratle, vakit kaybetmeden hemen bunu Meclis'e sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz döndükten sonra arkadaşlar bize bir sunum yapacaklar. Bu sunumu yaptıktan sonra da fazla gecikmeden hemen istiyoruz ki bunu Meclis'e sunalım." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Samimiysen gelCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Samimiysen gel

"Aile maddesi de çok tartışılıyor. İçeriğe ilişkin bizimle paylaşabileceğiniz bir şey var mı?" sorusuna Erdoğan, "Bizim sunduğumuz her madde tartışılır. Zaten tartışılmazsa demek ki bir iş yapmıyoruz. Tartışılacak ki bir iş yaptığımız ortaya çıksın. Çünkü bunlar hayati. Yoksa Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir konu mu vardı? Yanımda başörtülü var. Böyle bir dert var mı? Kimse sana niye takıyorsun dedi mi? Bunların hepsi aşıldı, geçti. Ama gündemde böyle bir şey yokken bayram değil, seyran değil meselesi. Böyle bir noktaya geldi iş. Adamın derdi de yok aslında. Niye bunu gündeme getirdi, bunu anlamak da mümkün değil. Şu an itibariyle biz hazırlığımızı yapacağız. Ki yine birileri çıkıp zaman zaman 'başörtüsü' demesin, 'aile' demesin diye gelin artık Anayasa değişikliğini yapalım, adımı ona göre atalım. Eğer hakikaten güveniyorsanız kendinize, dürüstseniz, samimiyseniz yapalım. Çünkü yasal bir değişikliğe zaten ihtiyaç yok. Yasal olarak her şey, düzenlemeler de yapılmış zaten var. Ama burada onların niyeti sadece bir şeyleri bulandırmak, güya 'bak ben savundum ama destek vermedi' demek… Sana Altılı Masa bile destek vermiyor. Türkiye'nin böyle bir düzenlemeye ihtiyacı yok." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldüCumhuriyet gazetesinin saklamaya çalıştığı gerçek: Başörtüsü teklifi CHP'yi böldü

"GÜÇLÜ AİLE GÜÇLÜ MİLLETİ OLUŞTURUR"

"Aile maddesi, LGBT'nin muhalefet partileri tarafından siyasallaştırılmasına ön alma gibi bir şey içerecek mi?" sorusuna Erdoğan, "Öyleyse demek anlamışlar. Güçlü aile, güçlü milleti oluşturur." dedi.

SEÇİM VİZYON BELGESİ!

28 Ekim'de AK Parti'nin seçim stratejisinin ilk adımı olan Seçim Vizyon Belgesi'ne ilişkin Erdoğan, "Her şeyden önce, iddiası olmayan müddei olamaz. Önce iddianız olacak ki müddei olasınız. Biz, iddia sahibiyiz, öyle çıktık yola. Gayet güzel bir çalışma var. Bu çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyorlar. O gün de orada çok farklı bir sunumla inşallah tüm ülkemize hitap edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Okuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu kafasına sıktı ama ölmedi. Cehape de parti içi savaş bu kanunla ayyuka çıkar.
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    SÜRESİZ SÖZLEŞMELİLER İÇİN meclise ne zaman gelir
    Cevapla
  • Yörükoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    lgbt yi savunmak suç sayılmalı, lgbt eğilimi bir hastalık olup, tedavisi zorunlu olmalıdır. Bu durum yasal düzenleme ile çözülmeli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis idama gelince önüme gelsin diyorsun işine geleni hemen meclise yolluyorsun ne iş...
    Cevapla
  • ihsan bey 1 yıl önce Şikayet Et
    başkanım sizden ricam sözleşmeliler meselesinide bir an önce meclise gönderimi konusunda işlemleri hızlandırmanız aileler perişan lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!