Hastane randevuları için Bakan Koca'dan uyarı: Devlet ciddidir, gelmeyen iptal etsin

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Koca, randevu alanların yüzde 30'unun hastaneye gelmediğini söyleyerek, "Gelmeyeceğiniz randevuyu en az iki gün önceden iptal edin. Devlet randevularında ciddidir" uyarısında bulundu.

GİRİŞ 14.10.2022 17:35 GÜNCELLEME 14.10.2022 17:35
Bu Habere 221 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden randevu alanların yüzde 30'unun hastaneye gelmediğini söyledi.

Koca, randevuya gelmeyecek olanların en az iki gün önceden iptal etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Devlet randevularında ciddidir" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından uyarı yaptı.

BEYAZ REFORM NELER GETİRDİ?

Sağlıkta Beyaz Reform kapsamında hekim randevularının arasında en az 10 dakika olması zorunlu kılındı.

Öte yandan, doktorların randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için, hastanelerin yedek randevu açmasına da izin verildiği belirtildi.

Düzenleme kapsamında başka yenilikler de hayata geçirildi. Buna göre mesai sonrası da hekimin isteğine bağlı hasta kabulü yapılabilecek. 

RANDEVU SORUNU YAŞANIYORDU

Geçtiğimiz aylarda vatandaşlar hastanelerden randevu alamadığı için sıkıntı yaşıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sorunun çözümü için adımlar atılacağını açıklamıştı.



BEYAZ REFORM'UN ÜÇ SACAYAĞI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Eylül 2022'de 81 İl Sağlık Müdürü ile Beyaz Reformu konuşmak için bir araya geldi. Bakan Koca, Beyaz Reform’un üç sacayağı olduğunu vurguladı ve şunları kaydetti:

“Bunlardan ilki hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız. Bu adım için üç kritik hamle yaptık. Bunlar, Sağlıkta şiddet yasasını çıkarmak, Malpraktis yasasını çıkarmak ve özlük haklarını yeniden düzenleyen yeni emeklilik ve teşvik sistemini hayata geçirmektir. Bu adımda somut neticeler aldık. Sizlerden ve hekim arkadaşlarımdan gelen geri bildirimler bu yönde.

İkinci sacayağı ise vatandaşa verdiğimiz hizmete erişimin kolay, etkili, güvenli ve güvenilir olmasıdır. Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti sağlık hizmetinin her aşamasını iyileştirir demiştim. Şimdi sizler adına verdiğim bu sözün hayata geçme zamanıdır. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak, sorununu en kısa sürede çözmek artık bizlerin birincil sorumluluğudur. Hastanelerimize müracaat eden hiçbir vatandaşımızı geri çevirmeden en iyi hizmeti en kısa süre ve en etkin maliyetle veren bir dinamizme ihtiyacımız var. Bundan sonra en önemli gündemimiz budur.

Üçüncü sacayağı ise ilk iki ayağın sürdürülebilir kılınmasıdır. Başlatılan bu yeni hareketi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadıkça başarılı olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaşın beklentisini karşılamak var. Sizlerden istirhamım, bu konuya azami hassasiyet göstermenizdir. Bu iki konuyu sürekli güncellemek ve dinamik tutmak zorundayız. Önlüğümüzün beyazına yakışır bir reformu gerçekleştirmek ancak sizlerin desteği ile mümkün olacak.”

Beyaz Reformun birlikte başarılabilecek bir hareket olduğunu ifade eden Bakan Koca, il müdürlerinden sürece aktif katkı istedi. “Her aşamada tüm olumlu ve olumsuz geri bildirimleri zamanında bize iletmeniz son derece önemli. Doğrudan bana, bakan yardımcılarıma ve genel müdürlerime her zaman ulaşabilirsiniz” diyen Sağlık Bakanı sözlerini “Sizler sağlık ordumuzun illerimizdeki komutanlarısınız. Omuzunuzdaki yükün farkında olun. Vatandaşımızın bizden beklediğini sizlerin komutanız olmadan sağlamamız mümkün değil. Gün silkinip işe canla başla koyulma günüdür. Enerjiniz, azim ve kararlılığınız yüksek olmak zorunda. Benim sizlere olan güvenim tamdır. Sizler benim illerdeki yüz akımsınız. Buna uygun hareket edeceğinize inanıyorum” diyerek bitirdi.
 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 221
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bunları paran varsa doktorun var yoksa doktorunda yok, sıra bile alamıyoruz
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    randevuya gitmeyene ve iptal etmeyene , bir dahakine randevu verilmeyecek denilsin sorun düzelir.
    Cevapla
  • Osman bursa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım siz diyorsunuz da ben iki aydan beri üroloji doktoruna randuvu alamıyorum bu millet nasıl dahiliye beyine randovi alçak bari cozun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Randevusunu iptal etmeyenler yuzunden goze randevu alamıyorum yaptirim uygulanmalı
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    o randevuya gelmeyenler hükümeti küçük düşürmek için kasıtlıda yapıyor olabilir,onlar yüzünden sıra dolduğu için ta 1-2 hafta sonrasına randevu alabiliyoruz.gelmeyip randevusunu iptal etmeyene ceza uygulanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk