Eski Bakan Selçuk: Her şey kendisine hazır sunulan çocuklar zorlanıyor

Eski Milli Eğitim Bakanı Selçuk, çocuk yetiştirmenin önemini anlattı. Selçuk, "Bugün çocuk olmak çok zor. O kadar çok uyarıcı, uyaran var ki" dedi ve kendisine her şeyin hazır sunulduğu çocukların zorlandığını belirtti.

Eski Bakan Selçuk: Her şey kendisine hazır sunulan çocuklar zorlanıyor
Eski Bakan Selçuk: Her şey kendisine hazır sunulan çocuklar zorlanıyor
GİRİŞ 16.10.2022 15:43 GÜNCELLEME 16.10.2022 15:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 5'incisi düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı'nda söyleşiye katıldı.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen fuar kapsamındaki söyleşide konuşan Selçuk, bir çocuğun iyi olması için öncelikle anne babanın iyi olması gerektiğini söyledi.

Selçuk, ailedeki şefkatin, sevginin, aşkın ihmal edilmemesi gerektiğini, bunun ihmal edilmesi durumunda çocuğun farklı sorunlar yaşadığını aktardı.

Geniş aile olmamasının çocuklar için dezavantaj olduğunu vurgulayan Selçuk, tek çocuğun bütün sülalenin ilgisini çektiğini, bu durumun o çocuğa zamanla zarar verebildiğini belirterek, "Bir çocuğa fazla ilgi göstermek de fazla sevmek de onu zehirler. İşte 'biz de kendimizi onlara adadık' cümlesi çok tehlikeli. Çalışan anne babalar için söylüyorum. Çocuklarını az görebiliyorlar. Az gördükleri için de bu az saatte hücum ediyorlar çocuğun üstüne. Bir çiçeği damla damla sulamak yerine aniden bir kova suyu boşaltıyorlar çocuğun üstüne. Bu çocuğun doğasını gerçekten sıkıntıya sokuyor ve dengesi bozuluyor." değerlendirmesinde bulundu.

"BUGÜN ÇOCUK OLMAK ZOR"

Selçuk, "Bugün çocuk olmak çok zor. O kadar çok uyarıcı, uyaran var ki. Sosyal medyası, telefonu, reklamları, platformları, şu var, bu var. Çocuk nereye bakacağını şaşırıyor. Buna psikolojide parlayan nesne sendromu deniyor. Bir şey parlak oraya baksınlar. Burayı parlat oraya baksın. Çocuğun dengesi bozuluyor ve zorlanıyor. Bir de mücadele etmeye alışmamışlar. Her şey hazır sunulmuş." dedi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Gel de bunu ailelere anlatabilirsen anlat.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…