AK Partili 11 grup başkanvekilinden ortak bildiri! Adana'da CHP'li yönetim beceriksizliği

AK Partili 11 grup başkanvekili Adana’da yayımladığı ortak bildiride borç batağına sürüklenen, binlerce insanı işten çıkartan ve algı operasyonlarıyla yönetilen CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesindeki skandallara dikkat çekildi.

AK Partili 11 grup başkanvekilinden ortak bildiri! Adana'da CHP'li yönetim beceriksizliği
AK Partili 11 grup başkanvekilinden ortak bildiri! Adana'da CHP'li yönetim beceriksizliği
GİRİŞ 18.10.2022 15:34 GÜNCELLEME 18.10.2022 15:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

11 büyükşehir belediyesinin AK Partili grup başkanvekilleri Ankara, İzmir ve  Tekirdağ’ın ardından bu kez de Adana’da toplandı. 11 Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekillerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Köse, Adana Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Özcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mustafa Arı,  Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Hürol Önder, Hatay Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bekir Altan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ali Çetin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İsmail Yerlikaya Adana’da bir otelde bir araya geldi.

GÖKSU: GERÇEKLERİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu basın açıklaması öncesinde yaptığı konuşmada, "AK Parti olarak, bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda milletin ve şehirlerimizin geleceğine ilişkin her şeyi doğru adımlarla ve doğru şekilde karar vererek yolumuza devam ediyoruz. 4. yılını geride bırakacak bir seçim dönemi olmasına rağmen, hala 11 büyükşehir belediye başkanı, kendi şehirleriyle ilgili hiçbir projeden bahsedemedikleri için sadece acziyet deklarasyonları yayınlıyorlar. Bunu yaparken de her cümlenin sonuna; ‘engelleniyoruz’ yalanını ekliyorlar. Onlar bu yalanı söylemeye devam ettiği sürece biz de hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Kendi beceriksizliklerini örtmeye çalıştıkları bu haykırışlarını, gittiğimiz her kentte en doğru şekilde gerçekleri ifade edeceğiz” dedi.
Toplantıda 11 AK Parti grup başkanvekilinin imzasını taşıyan deklarasyon metnini Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı açıkladı.

CHP ZİHNİYETİ NEDİR? 

Ozan Gülaçtı’nın dillendirdiği deklarasyon şöyle: 

Türkiye siyasetinde ‘CHP ZİHNİYETİ’ diye bir kavram vardır. Bu kavram CHP dışında hiçbir parti için kullanılmamıştır. Farklı zamanlarda, farklı mekânlarda, farklı isimlerle karşımıza çıkarlar, ama söylem ve davranışlarıyla CHP ZİHNİYETİNDE olduklarını asla saklayamazlar. Statüko, baskı, darbe severlik, takiyye, partizanlık, milli değerlere düşmanlık, yokluk, yoksulluk, yolsuzluk, beceriksizlik denildiğinde hep bu zihniyet akla gelir. Tüm bu kavramlarla yan yana duran CHP ZİHNİYETİ bir türlü milletimizin yanında duramamıştır. 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra, 11 büyükşehrimiz maalesef bu zihniyet tarafından yönetilmeye başlamıştır. Seçimde milleti aldatmak için söyledikleri yalan vaatlerle iş başına gelen CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, aradan 3 yıl, 6 ay, 17 gün geçmiş olmasına rağmen, hala ‘’engelleniyoruz’’ bahanesinin ardından çıkma cesaretini gösterememişler ve ‘’acziyet deklarasyonları’’ yayınlamaya devam etmektedirler.

Yönettikleri şehirlerin geleceğine dair söyleyecek sözleri bulunmayan ve beceriksizliklerini türlü bahanelerin ardına saklamaya çalışan CHP’li 11 başkanın yalanlarını daha önceki bildirilerimizde rakamlarla çürütmüştük. Söyledikleri yalanların milletimiz nezdinde itibar görmediğini fark eden CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, son yayınladıkları bildirilerde hem yalanlarının dozunu artırmış, hem de hadlerini aşmaya başlamışlardır. 

Yerel seçimlere 1,5 yıldan az bir zaman kala, "Tarlada izi olmayan CHP’li başkanların harmanda yüzlerinin olmayacağı, yani milletimizin yüzüne bakamayacakları çok açıktır’’. Bundan dolayıdır ki, milletimize verecekleri hesap günü yaklaştıkça, korkularıyla beraber yalanları da artmaktadır. Çünkü yalan söylemenin en büyük sebebi korkudur.

Bizler, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, Muğla, Mersin, İzmir, Tekirdağ ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri AK Parti Grup Başkanvekilleri olarak, daha önce söz verdiğimiz gibi, bu beceriksiz CHP zihniyetine meydanı bırakmamak ve 20 yıldır omuz omuza yürüdüğümüz milletimize gerçekleri haykırmak üzere bugün Adana’da bir araya geldik.

CHP tarafından yönetilen her büyükşehirde olduğu gibi Adana’da da durum farklı değildir. Söz verilen ve tutulmayan vaatler, işçi kıyımı ve partizanlık, iş bilmezlik ve beceriksizlik, israf ve iflas. Ve tüm bunları gizlemek için ortaya atılan ‘’engelleniyoruz yalanlarıyla dolu acziyet deklarasyonları’’.

2019 yılında büyük vaatlerle ve hazırladıkları animasyonlarla, hemşerilerimizden oy isteyen CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, 4. yılında verdiği sözlerin hiç birini tutmamış, tek bir yeni projenin temelini atamamıştır. Üstelik önceki dönemde başlatılan birçok projeyi de durdurarak kaderine terk etmiştir.

Seçim öncesinde ‘’Belediyenin borç sorununu 6 ayda çözerim’’ diyen CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, belediyeyi borç batağına saplamıştır. “Ben işçi dostuyum, bir tek emekçi kardeşimizi bile işinden etmeyeceğim’’ dediği halde 3 binden fazla kardeşimizi işinden ekmeğinden etmiştir. Bu iki örnek size de tanıdık gelmiyor mu?  İstanbul’da da aynı zihniyet, aynı söylemle iş başına gelerek belediyeyi borçlanamaz hale sokmuş ve 15.819 kişiyi işten atmıştır. Yani varlık amacı yapmak değil, yıkmak olan CHP ZİHNİYETİ dediğimiz şey tam olarak budur.

Adanalılara hizmet üretmek yerine, şov reklam ve mağdur edebiyatını siyaset biçimi olarak benimseyen ve Adana’mızda taş üstüne taş koymayan CHP’li Zeydan KARALAR, olmayan bir Sahra Hastanesi ile Adana’yı uluslar arası zaytung haberlerine meze etmiştir. Belediyenin onca gelir kalemi varken, sırf şov yapmak için kendi makam odasına haciz tiyatrosu düzenlemiştir. Koca belediyede başka hiç masa yokmuş gibi, kahvehaneden getirttiği masa ile komik pozlar vermiştir. Belediye Başkanları ve onlarca milletvekiliyle birlikte açtıkları 100 kişilik bir kreş, bizlere CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı şahsında CHP ZİHNİYETİNİN vizyonsuzluğunu bir kez daha göstermiştir.

Sürekli; “merkezi hükümet bizi engelliyor” yalanına sığınan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetimini yine kendilerinin yayınladığı faaliyet raporları yalanlıyor. Bakınız; 2020 yılında Adana Büyükşehir Belediyemize merkezi idareden gelen para 801 milyon 135 bin TL iken geçtiğimiz yıl bu rakam, 1 milyar 830 milyon TL olmuştur ve bu merkezi bütçeden gelen payın %130 arttığını göstermektedir. 

Ak Parti hükümetimiz, bir yandan Adanamızın gelirlerini arttırırken, diğer yandan şehrimize katkılar sunmaya devam etmektedir. CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ‘’Bütçemiz yeterli değil, bitiremeyiz’’ dediği ancak Adanamızın trafiği için hayati önem taşıyan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Ulaştırma Bakanlığımız tarafından devir alınmış ve yapımı devam etmektedir. Sadece bu proje ile Adana’ya 1 milyar TL’nin üzerinde ekstra bir katkı daha sağlanmıştır.

CHP ZİYNİYETİ YALAN VE ALGIDIR 

Adana özelinde verdiğimiz bu örnekler bile tek başına CHP ZİHNİYETİ’NİN yalan ve algı zihniyeti olduğunu göstermektedir.

MİLLETİMİZ ADINA SORUYORUZ 

Buradan aziz milletimizle bazı verileri paylaşmak ve sormak istiyoruz;
CHP’li Başkanlar tarafından yönetilen, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, Muğla, Mersin, İzmir, Tekirdağ ve İstanbul illerimize son 18 yılda, 1 trilyon 135 milyar 650 milyon TL yatırım yapılmıştır. CHP’li Başkanlar tarafından söylenen, yönettikleri şehirlerin yatırımlarının engellendiği ifadeleri külliyen iftira yalan ve acizyetlerinin itirafıdır. AK Parti hükümetlerimiz ve AK Partili Belediyelerimiz hiçbir ayrım gözetmeksizin, 20 yıldır ülkemizin her bir karış toprağına yatırım yapmaktadır. AK Partinin olduğu yerde ayrımcılık olmaz. Eğer bir ayrımcılık ve partizanlık aranıyorsa, CHP ZİHNİYETİ’NİN olduğu yerlere bakılmalıdır.

On yıllar boyunca AK Parti Belediyeciliği ile tanışmayan İZMİR, ESKİŞEHİR, MUĞLA, AYDIN ve HATAY vilayetlerimize yapılan yatırımlar bunu en büyük şahididir. Son 18 yılda İzmir’e 112.6 milyar, Eskişehir’e 32.6 milyar, Muğla’ya 30.4 milyar, Aydın’a 36.5 milyar, Hatay’a 43.2 milyar TL yatırım yapılmıştır. Hemen burada komşumuz olan Mersin ilimize ise, son 18 yılda yaklaşık 52 milyar yatırım yapılmıştır.

Gerçekler bu kadar açıkken, CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı neden algı yapmakta ve neden engelleniyoruz yalanına sarılmaktadır? Bunun tek sebebi korkudur. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi; ‘’yalan söylemenin en büyük sebebi korkudur’’. CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanının halka vereceği hesap zamanı yaklaşmaktadır. Verdikleri hiçbir sözde durmayan, görev sürelerini açık ve gizli ortaklarına pay dağıtmakla geçiren CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanına, bu yaptıklarının hesabını aziz milletimiz sandıkta soracaktır. 

Bizler 11 Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilleri olarak bugün Adana’dan  bir kez daha soruyoruz: AK Parti hükümetimiz ya da AK Partili meclis üyelerimiz tarafından ‘engellenen’ bir tane projeniz var mıdır? Varsa bu projeyi milletimizle paylaşın. 3.5 yılı geride bırakmış olmanıza rağmen, bu dönemde başlayıp bitirebildiğiniz bir tane vizyoner projeniz var mı? Varsa bu projeyi kamuoyuyla paylaşın. Arkasına sığındığınız yalan algı ve bahanelerin artık beceriksizliğini ve acziyetinizi örtmediğini bilin. Bu basit yalanlardan artık vazgeçin. CHP’li başkanlar tarafından yönetilen 11 Büyükşehirde, o şehrin gençleri, kadınları, çocukları ve geleceği için hangi yeni proje hayata geçirilmiştir? Söz konusu CHP’li başkanlar, yönettikleri şehirlerde, mazeretten başka ne üretebilmişlerdir?

Milletimiz bilsin ki;

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, milletimizi algı şov ve yalanlarla aldatmaya devam ettiği sürece, bizler de gittiğimiz her şehirde, hemşerilerimizin hukukunu korumak için, gerçeğin ışığını milletimizle buluşturacak ve milletimizle birlikte çıktığımız yolda dosdoğru yürümeye devam edeceğiz. 

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • zazaki 1 yıl önce Şikayet Et
    anlayın artık CHP bu ülkenin KANSERidir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar