CHP'li Torun'dan TTB Başkanı'na: Askerin moralini bozacak ithamı kabul etmeyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Türk askerinin kimyasal silah kullandığı iftirasını ortaya adan TTB Başkanı Şebnem Korur Ficancı hakkında açıklama yaptı.

CHP'li Torun'dan TTB Başkanı'na: Askerin moralini bozacak ithamı kabul etmeyiz
CHP'li Torun'dan TTB Başkanı'na: Askerin moralini bozacak ithamı kabul etmeyiz
GİRİŞ 21.10.2022 17:14 GÜNCELLEME 21.10.2022 17:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili iddiasına ilişkin, "Askerin moralini bozacak, orduya herhangi bir şekilde olumsuz ithamda bulunacak olayı kabul etmeyiz." dedi.

Torun, CHP'li 240 belediye başkanının katılımıyla yarın Sivas'ta düzenlenecek Belediye Başkanları Çalıştayı öncesi kentteki bir otelde gazetecilere açıklama yaptı.

CHP olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki belediye başkanlarıyla Sivas’ta bulunmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Torun, "Sivas halkının ayağına gidiyoruz, elini sıkıyoruz, sorunlarını dinleyip çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak uzun süredir yeni bir siyaset anlayışıyla çalışıyoruz. Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm kadrolarımızla ülkemizin her bir köşesine ulaşıyoruz." diye konuştu.

Torun, "İktidar, sandıkta yenemediği belediye başkanlarımızı karalamak için masa başı operasyonlardan medet umar hale gelmiştir. Belediyelerimizin hakkı olan kaynakları, sırf muhalefet belediyesi diye kesiyorlar. Hiçbir somut delil olmadan belediye başkanlarımızı görevden alıyor, soruşturmalarla baskı kuruyorlar." ifadelerini kullandı.

Sezgin Tanrıkulu'nun kimyasal silah açıklamasına partisinden ilk tepkiSezgin Tanrıkulu'nun kimyasal silah açıklamasına partisinden ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kimyasal silah açıklamasıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan kimyasal silah açıklaması

Bakan Akar'dan TSK kimyasal silah kullanıyor iddiasıyla ilgili açıklamaBakan Akar'dan TSK kimyasal silah kullanıyor iddiasıyla ilgili açıklama

Cumhuriyetin 99. yaşının kutlanacağını belirten Torun, "İnanıyoruz ki Cumhuriyetimizin 100. yaşını Millet İttifakı’nın iktidarında kutlayacak ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yaraşır bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz." dedi.

Torun, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığının su tarifelerinde yapılan indirim gerekçesiyle sosyal yardımların kesilmesine ilişkin verdiği tepkinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Kahramanmaraş Belediyesinde suya yüzde 100 zam yaparlarken Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde suya yüzde 50 indirim yaptırmaya çalışıyorlar. Su en asli, en temel, hayati ihtiyacımız. Bunun üzerinden politika olmaz. Sonuçta suyun vatandaşa ulaşması lazım, bunun da bir bedeli var. Kaldı ki yasada da 'maliyetinin altında satılamaz' diye bir ibare var. Burada amaç vatandaşa ucuz su kullandırmak değil. Amaç, Ankara Büyükşehir Belediyesini batırmak ve hizmet veremez hale getirmektir. Kaldı ki bu iktidar sosyal yardım konusunda bizim belediyelerimizle asla yarışamaz."

TTB Başkanı Fincancı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili iddiasının hatırlatılması üzerine Torun, "Türk ordusu terörle büyük bir mücadele içerisinde. Tabii her gün gelen şehitlerimiz canımızı yakıyor ve Türk Silahlı Kuvvetleri de terörü bitirmek için yoğun bir çaba içerisinde. Onun dışında askerin moralini bozacak, orduya herhangi bir şekilde olumsuz ithamda bulunacak olayı da kabul etmeyiz." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...