AYM, dezenformasyonla mücadele yasasında ilk kararı açıkladı

Anayasa Mahkemesi, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi"nin iptal istemini daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşerek karara bağlayacak.

AYM, dezenformasyonla mücadele yasasında ilk kararı açıkladı
AYM, dezenformasyonla mücadele yasasında ilk kararı açıkladı
GİRİŞ 26.10.2022 14:29 GÜNCELLEME 26.10.2022 15:21
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklenen 29. maddenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebinin ilk incelemesini tamamladı.

ESASTAN GÖRÜŞEREK KARARA BAĞLAYACAK

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bugünkü gündem toplantısında başvurunun ilk incelemesini yaptı.

Başvuruda eksiklik tespit etmeyen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, iptal istemini daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşerek karara bağlayacak.

Düzenlemenin yürürlüğünün durdurulması istemine de esas inceleme aşamasında karar verilecek.

CHP, 29. MADDENİN İPTALİNİ İSTEMİŞTİ

CHP, Kanunun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçuna hapis cezasını öngören 29. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını istemişti.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 63
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    aym atanmışların yeridir atanmışlar seçilmişlerin kararlarını sorgulayamazlar bu işe bir çözüm şart adamlar bir partinin yargıdaki yumruğu gibi davranıyor
    Cevapla
  • ANADOLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi üyeleri aslında kendi milliliklerini görüşecekler
    Cevapla
  • M.ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasa daha önceden çıkmaliydi geç kalınmış bile
    Cevapla
  • Ali Coşman 1 yıl önce Şikayet Et
    yalancılığı kendine şiar etmiş olan siyasetçiler gazeteciler çamura yatmazsa yasa çıkar onlar çamur atmayı biliyorlar ancak manda gibiler doğru iş yapanlar bu yasanın altına imzayı basarlar
    Cevapla
  • Ali Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    AYM nin kanunları esastan inceleme ve iptal etme yetkisi, AYM nin yasama yetkisinin olması anlamına gelir.O zaman TBMM'ye ne gerek var? Millet seçimlerde AYM üyeleri için oy kullandım daha iyi. İnşallah geç olmadan bu durum düzeltilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!