Mahir Ünal'dan eleştirilere yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, eleştirilere maruz kaldığı sözleri hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Mahir Ünal'dan eleştirilere yanıt
Mahir Ünal'dan eleştirilere yanıt
GİRİŞ 30.10.2022 18:39 GÜNCELLEME 30.10.2022 18:43
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 21 Ekim'de Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda yaptığı konuşmasındaki "Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir." sözleri hakkında açıklama yaptı.

İşte Mahir Ünal'ın açıklamaları:

Önceki gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik vizyonu ile geleceğimize damga vuracak "Türkiye Yüzyılı" lansmanımızı gerçekleştirdik. Dün ise Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizi tamamladık ve asırlık hayalimiz TOGG'un banttan çıkışı ile heyecanlandık. Her biri Cumhuriyetimizi yüceltme idealinin yapı taşı olan bu etkinlikler esnasında, şahsımla ilgili bir açıklama yapmayı uygun bulmadığım için sustum.

21.10.2022 günü Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda bir kültürel etkinlikte yaptığım konuşmama ilişkin dile getirilen her fikir ve siyasi eleştiri kabulümdür. Fakat gerekli açıklamalarda bulunmama rağmen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum.

Tarihte 16 devlet kurmuş bir millete mensubiyetim ve ses bayrağım Türkçemle gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yüceltme idealini kendisine ilke edinmiş bir kişi olarak kendimi Cumhuriyetin fikri hür irfanı hür bir evladı olarak görüyorum.

Cumhuriyet düşmanı olmak bence, cumhuriyeti “Donmuş bir göl zannetmekle” mümkündür. Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı cumhuriyeti "Her dem kendini yenileyen coşkun bir nehir” olarak ele almak gerekir.

Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu “Türkiye Yüzyılı" vizyonu; Cumhuriyetimizi tarihin içinden akıp gelen coşkun ve bereketli bir nehir olarak kabul eden ve bunu dost düşman tüm dünyaya haykıran bir manifestodur. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz, kültürel değerlerimiz ve gelecek hedeflerimiz bizi tanımlar. Ben bu tanımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. O halde yaşasın Cumhuriyetimiz ve onun fikri hür, vicdanı hür nesilleri!
 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 67
  • türk düşmanları 1 yıl önce Şikayet Et
    açıkca arap sevici olduğunu itiraf etmiş ne beklioyordukki bu güruhtan. türk düşmanı olduklarını bilmeyen yokkki.
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı SAHTEKAR UTANMAZ İMANSIZ TERÖRİST DESTEKÇİLERİ KATİLLERİNDEN ALLAH IM SEN bizi koru sen kimin ne oldugunu içini biliyorsun sana sıgınıyoruz kötü niyetli imansız yalancı AHLAKSIZ kişilerden AMİN
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiye mahir bey gibileri zarar vermek icin yeter zaten. Baskalarina gerek yok. Guzelim partiyi ne hale getirdiniz. Hatirlarsaniz eskiden ak partide boyle toplumun sinir uclarina dokunan konusmalar yapilmazdi. O degilde reisin emeklerine yazik ediyor mahir bey gibileri. Derhal gorevden alinmali. Ak partide cok kiymetli kisiler daha cok var .
    Cevapla
  • Mehmet öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendisini eleştirmeden başkasını eleştirmek fayda etmez artık kendinizi eleştirmeyi öğrenin yoksa yok olacaksınız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemalizm böyle bir şey kendisine yapılmasını istiyor bu milletin fikri ve vicdanı hür değil bunu sende biliyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"