Bakan Akar'dan "tahıl" açıklaması: 6 gemi Ukrayna limanlarından ayrıldı

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Akar, "Tahıl inisiyatifinin yeniden başlamasının ardından 6 gemi Ukrayna limanlarından ayrıldı." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'dan "tahıl" açıklaması: 6 gemi Ukrayna limanlarından ayrıldı
Bakan Akar'dan "tahıl" açıklaması: 6 gemi Ukrayna limanlarından ayrıldı
GİRİŞ 03.11.2022 10:35 GÜNCELLEME 03.11.2022 10:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Sınır hattındaki harekat merkezinden Pençe Kilit Operasyonu'na katılan birliklerin komutanları ile video konferans ile görüşen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe Kilit Operasyon sahasının tamamı kontrol altına alınmak üzere, sona doğru doğru yaklaştık. Zap'ı teröristlerden temizleyeceğiz ve böylece hudutlarımızın tamamını kilit altına alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Akar, "Pençe-Kilit Operasyonu'nda Mehmetçik tarafından 540'dan fazla sığınak, mağara temizlendi, teröristlerin yerleştirdiği 1808 mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi" dedi.

"PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA SONA YAKLAŞTIK"

Şu ana kadar 429 terörist etkisiz hale getirildiği bilgisini veren Akar, "Pençe Kilit Operasyon sahasının tamamı kontrol altına alınmak üzere, sona doğru yaklaştık. Zap'ı teröristlerden temizleyeceğiz ve böylece hudutlarımızın tamamını kilit altına alacağız" diye konuştu.

"TAŞINAN TAHIL MİKTARI 9,7 MİLYON TONU GEÇTİ"

Tahıl koridorunun yeniden açılması konusuna da değinen Akar, sözlerine şöyle devam etti:

"Tahıl inisiyatifinin yeniden başlamasının ardından 6 gemi Ukrayna limanlarından ayrıldı. Böylece limanlardan ayrılan gemi sayısı 426, taşınan tahıl miktarı 9,7 milyon tonu geçti. 19 Kasım'da süresi dolacak olan tahıl girişiminin uzatılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği çerçevede gayretlerimizi yoğunlaştıracağız."

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • The-Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Makarna bimde,bile 10.5 TL çökün artık şunların tepesine,ne kanun ne devekt ne ahlak en vatan millet düşünüyorlar.pandemidede aynı şimdide aynı..asıl teşekkürü biz edelim birleşmiş milletler değil varlık içinde yokluk cekmeyelim, ürünümuz bol elhamdülillah şu açgözlü çeteleri halledelim yeter
    Cevapla
  • alii 1 yıl önce Şikayet Et
    bu insan suretindeki şeytana milliyetçi diye destek verenlere yazıklar olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı