Menderes eleştirisini hazmedemedi... Uysal'dan Bakan Bozdağ'a çirkin sözler

Millet İttifakı'nın küçük bileşenlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Adalet Bakanı Bozdağ'a sert sözlerle yüklenerek, "Her yerinizden yolsuzluk akıyor" dedi. Uysal, gizli ortakları HDP üzerinden de Bozdağ'a eleştiri yöneltti.

Menderes eleştirisini hazmedemedi... Uysal'dan Bakan Bozdağ'a çirkin sözler
Menderes eleştirisini hazmedemedi... Uysal'dan Bakan Bozdağ'a çirkin sözler
GİRİŞ 06.11.2022 09:39 GÜNCELLEME 06.11.2022 09:55
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından oluşturulan Millet İttifakı'nda muhafazakar oyları kapmak için yer verilen "küçük ortak" Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, ağzını bozdu. DP lideri Uysal, Adalet BakanI Bekir Bozdağ'ı sert sözlerle hedef aldı.

AZICIK ONUR OLSA...

Bakan Bozdağ'ın, Menderes'in mirasını yiyen DP'ye yönelik sarf ettiği, "Rahmetli Menderes'in asılmasında eli olanların yanında Demokrat Parti'nin Genel Başkanı gitmiş o masada oturuyor. Azıcık onur olsa, azıcık Menderes'in ruhunun zerresi olsa o masada işi olur mu?" sözlerine cevap yetişiren Uysal, sert ifadeler kullandı.

HDP DEDİ, YOLSUZLUK DEDİ, HUKUKSUZLUK DEDİ!..

6+1 partili Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP üzerinden Bozdağ'ı eleştirmeye kalkan DP lideri Uysal, “Terörist dediği HDP’nin kapısına dayanan, kimliğinden utanan Sayın Bozdağ, ‘onur’dan dem vurmuş; Her yerinizden ‘onur’ ve ‘ahlak’ın dışında yolsuzluk, usulsüzlük ve hukuksuzluk akıyor!" dedi.

Sözlerinin devamında da manidar sözler sarf eden DP'li Uysal, "Şehit Menderes bize ‘yarınlarda Türkiye’nin başına tarihin gördüğü en büyük yağma hareketi gelecek, kayıtsız şartsız onu destekleyin’ diye bir vasiyet bırakmadı, ‘tek adam’ ile mücadele mirası bıraktı." ifadelerini kullandı.

'TEK ADAM' SÖZÜNÜN MUHATABI DA CHP

Uysal'ın vurguladığı "tek adam ile mücadele" söylemi, Menderes'in tek partili CHP diktası ile mücadelesini akıllara getirdi. Adnan Menderes, 7 Aralık 1945'te kurduğu Demokrat Parti ile, 1923'ten beri Türkiye'yi tek parti ve tek adamla yöneten CHP'ye karşı mücadeleye girişmişti.

Menderes, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk serbest seçimleri olan 14 Mayıs 1950'deki Genel Seçim'de CHP'yi sandığa gömmüştü. CHP'ye karşı milletin teveccüh gösterdiği Menderes %52,7 oy oranına ulaşırken, İsmet İnönü liderliğindeki CHP %39,4'te kalmış ve muhalefete hapsolmuştu.

MENDERES'İ ASAN, DP'Yİ KAPATAN ZİHNİYET

27 Mayıs 1960 tarihindeki CHP destekli askeri darbe neticesinde Başbakanlık görevinden alınan Menderes, cunta mahkemesinin yargılaması sonucu 17 Eylül 1961'de İmralı Adası'nda idam edilmişti. Bu süreçte Demokrat Parti de kapatılmıştı.

27 Mayıs 2007 tarihinde kurulan mevcut Demokrat Parti ise, CHP'yi iktidara taşımak üzere kurulan Millet İttifakı'na hizmet ediyor.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 159
  • Ali Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun Menderes türkiyenin sevdiği bir başkan dı DP DEMEYİN MENDERESİN KEMİKLERİ SIZLAR
    Cevapla
  • Karahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni yetmeden bi şey olmaz.
    Cevapla
  • Fatih Kurtoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK'ÜN ve menderesin kemikleri sızlıyor senin ve Kemal'in sayesinde YAZİKLAR OLSUN..
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu muhatap almaya bile gerek yok
    Cevapla
  • Bayburtsevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli başbakanlarım kalksada görse sizin durumlarınızı hemchpnin hemde hdpnin değirmenine su taşıdıklarınızı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!