Türkiye ve ABD arasında üst düzey görüşme!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanığı'ndan bir heyetin Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Türkiye ve ABD arasında üst düzey görüşme!
Türkiye ve ABD arasında üst düzey görüşme!
GİRİŞ 07.11.2022 14:22 GÜNCELLEME 07.11.2022 15:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye ve ABD arasında önemli bir görüşme gerçekleşti. Bakan Akar konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

ÜST DÜZEY SAVUNMA GRUBU TOPLANTISI

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanlığından bir heyetin Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Türkiye-ABD Üst Düzey Savunma Grubu Toplantısı bugün Milli Savunma Bakanlığı'nda yapılıyor. 19 Kasım’da süresi dolacak olan tahıl girişiminin uzatılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği çerçevede gayretlerimizi yoğunlaştırdık, bunun uzatılmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor” " dedi.

Yurt içi ve sınır ötesindeki birlik komutanlarının sahadaki son duruma ve çalışmalara ilişkin bilgi verdiği faaliyette talimatlar veren Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndan katıldığı toplantıda, savunma ve güvenlik konularına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

TAHIL KORİDORU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin uluslararası alanda özne haline geldiğini belirten Akar, Türkiye'nin bölge ve dünya barışına yönelik katkılarına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres riyasetinde 22 Temmuz'da Karadeniz Tahıl Girişimi belgesinin imzalandığını, bu kapsamda Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatına başlandığını aktaran Bakan Akar, 29 Ekim'de Sivastopol'da gerçekleşen saldırı sonrasında Rusya Federasyonunun tahıl inisiyatifini askıya aldığını anımsattı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Perhiz lahana 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet etmez.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu PKK sevici ABD illerle neyi konuşacağız.bi dersiniz dış düşman iç düşman birde ABD ile iş tutmaktan geri kalmazsınız bu ne menem iştir
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayfunu görünce çıldırdı abd itleri. Ama daha fenası GEZGİN geliyor....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak