Kabine sonrası Erdoğan duyurdu: Yarın bütün hesaplara yatırılacak

Son dakika haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "2,5 milyon vatandaşımıza 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır." dedi.

GİRİŞ 07.11.2022 20:33 GÜNCELLEME 08.11.2022 19:58
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Son dakika haber: Ekonomiden siyasete birçok önemli başlığın masada olduğu Kabine Toplantısı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. 3 buçuk saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan 'Aile Destek Programı' kapsamında hak sahibi kişilerin hesaplarına yarın itibariyle paraların yatırılacağı müjdesini verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"TOKİ KURALARI MART AYINA KADAR BİTECEK"

TOKİ'nin yapacağı evlerin kuraları mart ayına kadar bitecek. Daha sonra konutların inşasına geçilecek. Türkiye Yüzyılı vizyonunu milletimizle birlikte hazırlıyoruz. Milletimizin beklentilerini tekliflerini alarak vizyonumuzu somutlaştıracağız.

"TOGG 85 MİLYONUN BAŞARISI"

Togg çok önemli bir sembol haline gelmiştir. Togg'un başarısı topyekun 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Halen yapılan işi değersizleştirmeye çalışan bir zihniyetin umutsuz çırpınışlarını ibretle takip ediyoruz. Teknolojisi ve akıllı cihaz özellikleriyle şubatta satışı başlayacak mart ayında yollarda olacak Togg'a başarılar diliyoruz.

'HEALTH TÜRKİYE' MARKASI

Sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrim, güçlü altyapımız ve şehir hastanelerimizdir. Yaygın alt yapımızla 'Health Türkiye' adı altında küresel bir markaya dönüştürüyoruz. 'Health Türkiye' çatı markasıyla sağlık turizmden ülkemizin aldığı payı en üste çıkarmayı hedefliyoruz.

Polis Akademisi başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor. Uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polisimize, iktidarımıza iftira atanların yaptığı 5. kol faaliyetidir. Bu defa açıkça söylüyorum başaramayacaklar. Çünkü ülkemiz bu ferasete ve dirayete sahiptir.

"BAŞARAMAYACAKLAR"

Polis Akademisi başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor. Uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polisimize, iktidarımıza iftira atanların yaptığı 5. kol faaliyetidir. Bu defa açıkça söylüyorum başaramayacaklar. Çünkü ülkemiz bu ferasete ve dirayete sahiptir.

2 BİN KÖY YAŞAM MERKEZİ

Bu sabah da MEB tarafından 2 bin köy yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Köy Yaşam Merkezleri projesiyle okul altyapımız sebebiyle artık kullanılmayan köy okullarımızı yeniden aktif eğitim yeri haline getirmeyi planlıyoruz.

YOĞUN MESAİ TAKVİMİ

Yarın Hasankeyf Tüneli ve yolların açılış törenine canlı bağlantıyla iştirak edeceğiz. Perşembe günü 10 Kasım anma programından sonra bir dizi yurtdışı gezi gerçekleştireceğiz. Endonezya'da G-20 liderler zirvesi, Bahreyn ve Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası açılış programına katılacağız.

SOSYAL DESTEKLER

Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği kritik süreç sosyal desteklerin önemini daha da artırmaktadır. Bu tür dönemlerin en yıkıcı etkileri düşük gelirlerinin üzerinde ortaya çıkmaktadır. Bizim sosyal destekler konusundaki hassasiyetimiz çok daha fazladır

Hayatının idamesi için gereken temel ihtiyaç maddelerine ulaşamayan vatandaşlarımıza kapsamlı yardımlarımız zaten devam ediyor. Bunların rakamlarını sürekli güncelleyerek devletimizin kimsesizlerin kimsesi olma vasfını koruyoruz.

"YARIN HESAPLARA YATIRILACAK"

Gelir seviyesi belli bir rakamın altında kalan vatandaşlarımıza koruyucu önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştirdik. Türkiye Aile desteği... Bu kapsamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.

  • Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde yapılacak.
  • Doğalgaz yardımının 2022 kış dönemi ilk ödemesi de bu hafta gerçekleştirilecektir.
  • Engelli ve yaşlıların hak sahiplerinin 2.1 milyar tutarındaki kasım ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
  • Vatandaşlarımızın kış binin üzerindeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfına ek ödeme... Bu hafta içinde 7 milyar tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk.

ANAYASA TEKLİFİ

Geçtiğimi hafta başörtüsü serbestisini ve ailenin korunmasını içeren anayasa teklifini arkadaşlarımız Meclis'te bulunan partilerle görüştüler. Uzlaşma sağlanabilir se o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur İttifakı olarak kendi teklifimizi Meclis'e sunmayı planlıyoruz. Temennimiz de bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanabilmesidir. Meclis'te farklı bir denklem çıkarsa onun da gereğini yapmaya boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 155
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    bir tarafı onaralım derken başka maduriyetler oluyor. 3600 baştan yanlış oldu. Garip gurabaya verilsin de yanılışlıklar oluyor. Boşanana para veriliyor. oda gidip imam nikahlı yaşayor. ölen babasının parasını almaya devam ediyor. bazı evlilikler boşanıyor başka maaş almak için imam nikahlı devam ediyor. Maaaş Promosyon iş devletimiz sisitemi yanlış ya kardeşim beni neden imtihan ediyorsun zaten imanı yönlerimiz ayıf Promosyonu alalımmı almayalımmı 30-40 tl çok cazip bunu başka yolla çözelim promosyonu kaldıralım. Tövbe ya milleti faize zorlama var. neler neler EYL baştan yanlış bekleyecek gününü kardeşim diğer tarafdan 65 bekleyen ne olacak hadi cık işin içinden. İsteyene ver yanlış bunlar
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnafa destek paketi istiyoruz bu kış görünen oki birer birer kapatacaqiz
    Cevapla
  • cml 1 yıl önce Şikayet Et
    yeniden refah partisi
    Cevapla
  • emekli müftü 1 yıl önce Şikayet Et
    dua edelim din kardeşlerim ülkemz için
    Cevapla
  • Musafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke geçici çözümler değilde, yoksulluk ile mücadelede kalıcı çözümler üretilse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri