Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi’ne katılmak amacıyla 10-11 Kasım 2022 tarihlerinde Semerkant’ı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'a gidiyor
GİRİŞ 09.11.2022 18:21 GÜNCELLEME 09.11.2022 18:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Medeniyeti İçin Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” teması altında düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi’ne katılmak amacıyla 10-11 Kasım 2022 tarihlerinde Semerkant’ı ziyaret edecek.

Dönem Başkanlığının Türkiye’den Özbekistan’a devrolunacağı Zirve’de, 12 Kasım 2021 tarihli İstanbul Zirvesi’nde kabul edilen ve Teşkilat’ın 20 yıllık yol haritasını oluşturan Vizyon Belgesi’nin ilk beş yıllık uygulama kılavuzunu teşkil edecek Strateji Belgesi başta olmak üzere, Teşkilat’ın işleyişine ve geleceğine dair önemli kararlar alınacak. Zirvede ayrıca üye ülkeler arasındaki işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesi için atılacak adımlar değerlendirilecek.

11 Kasım, Cuma günü düzenlenecek Zirve Oturumuna hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantı marjında katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülüyor.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • Mahkum 1 yıl önce Şikayet Et
    antep2701 işini çok iyi biliyorsun kardeşim ;)
    Cevapla
  • antep2701 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke ben bunu istiyorum hayalim Semerkant..Buhara Taşkent... gözüm açık gidecek İçimde kalan bir uhte....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam